La Croàcia de Rakitic cau als vuitens a la pròrroga davant de Portugal (0-1)

La Croàcia de Rakitic cau als vuitens a la pròrroga davant de Portugal (0-1)

Un gol en solitari de Quaresma a les acaballes de la segona meitat del temps extra ha trencat les esperances dels croats en aquesta Eurocopa

Croàcia s’havia classificat als vuitens de final com a primera de grup per sorpresa. Després de guanyar a la selecció espanyola en l’últim partit de la fase de grups el combinat croat va quedar emparellat amb Portugal en la part, a priori, més assequible del quadre. Però el futbol no té ni favorits ni guions preestablerts. I menys aquesta Eurocopa en el qual ja ha mostrat algunes sorpreses com la classificació històrica d’Islàndia com a segona de grup.

En un partit més aviat gris el domini del joc l’ha tingut Croàcia, sobretot, a la primera meitat, que ha tingut més el control de la pilota. Liderats per Rakitic al mig del camp, els croats han mantingut bona part del joc sobre territori portuguès, però sense crear ocasions clares de perill. Portugal ha despertat mica en mica i el xoc s’ha anat igualant a mesura que passaven els minuts. Això sí, no era el dia de la punteria. I és que en els 90 minuts cap de les dues seleccions ha estat capaç de xutar entre els tres pals. Només un cop de cap de Vida hauria pogut avançar als croats abans del descans.

Domini croat sense profunditat

El pas pels vestidors no ha fet canviar massa el guió del partit. Portugal s’ha animat una mica més en tasques ofensives i Quaresma ha gaudit d’algunes tímides ocasions. Croàcia, per la seva banda, utilitzava l’estratègia per posar perill sobre Portugal, però no era el dia dels rematadors.

L’entrada de Renato Sánchez ha donat aire als portuguesos, però sense crear masses problemes als croats. Però tot i això no eren capaços de crear ocasions clares. Abans de finalitzar els 90 minuts una centrada de Rakitic l’ha estat a punt de rematar Vida, però no ha pogut fer-ho amb omoditat. Croàcia feia millor joc, però li faltava profunditat per rematar les accions davant d’una Portugal que es tancava i esperava el seu moment al contracop.

La pròrroga decideix

El duel s’ha hagut d’allargar fins a la pròrroga. El cansament de tots dos equips es feia evident i qualsevol error ara podia ser decisiu. Durant aquests 30 minuts s’ha vist el primer xut entre els tres pals, obra de Perisic que l’ha enviat al pal, en l’acció més clara dels croats. Però coses del futbol, quan Croàcia s’estava apropant més a l’àrea portuguesa, en la mateixa acció i de contracop, ha arribat el gol de Portugal després que Quaresma rematés a plaer un rebuig del porter croat.

S’avançava el conjunt portuguès en el seu primer xut a porta a falta de quatre minuts pel final del partit. Els croats ho han intentat fins al final i haurien pogut forçar els penals en l’última ocasió a la desesperada, però el xut de tisora de Vida – molt insistent durant el partit- ha sortit fregant la creueta. D’aquesta manera, doncs, la Croàcia de Rakitic diu adéu a la competició als vuitens després de fer un bon torneig. Ara Portugal s’enfrontarà a Polònia als quarts de final.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut