FC Barcelona – Atlètic de Madrid: Suárez decanta la balança (2-1)

Els blaugranes aniran al Vicente Calderón amb avantatge gràcies a un doblet de l’uruguaià que ha capgirat el gol inicial de Torres

El FC Barcelona ha sortit victoriós en el primer capítol dels quarts de final de la Lliga de Campions davant de l’Atlètic de Madrid. Al Camp Nou, els homes de Luis Enrique han sabut capgirar el gol inicial de Fernando Torres –que ha estat expulsat abans del descans- gràcies a un doblet de Luis Suárez a la segona part. El 2-1 avança els blaugranes a l’eliminatòria, però el Vicente Calderón acabarà de dictar sentència a la tornada.

L’Atlètic de Simeone sempre ha estat un equip incòmode, però fins ara el Barça se n’ha sortit en els duels directes. Aquest cop no ha estat una excepció, i els matalassers han plantejat un partit intens des del xiulet inicial. Han situat la línia de pressió ben amunt, però el Barça ha sabut superar-la amb certa facilitat. La imprecisió, però, arribava als tres quarts de camp. Messi ha estat l’únic a apropar-se a la porteria, però en dues ocasions ha xutat desviat.

Al minut 14 el Camp Nou ha tornat a aplaudir la figura de Johan Cruyff, i Simeone, des de l’àrea tècnica, s’hi ha afegit. Eren minuts de dificultat sobre la gespa, i el domini es decidia al mig del camp. Neymar Jr ha rematat de cap massa alt, i Griezmann ha buscat la porteria de Ter Stegen amb un xut escorat. Amb el partit equilibrat, l’encarregat de desequilibrar-lo ha estat Torres. Koke ha filtrat una passada entre els centrals blaugrana, i el ‘9’ madrileny ha batut Ter Stegen per sota les cames.

Remar a contracorrent

Amb el gol, l’Atlètic ha extremat el seu ADN. Tot i així, Ter Stegen ha hagut de treure una bona mà per salvar el segon en un xut de Griezmann. Els matalassers han canviat el plantejament i s’han tancat, fent molt difícils les penetracions del Barça a l’àrea. A partir de les mitja hora de joc, els de Simeone han tret les ungles i han fet un joc molt físic. Tan físic que Torres ha hagut de marxar abans d’hora als vestidors per dues accions sobre Neymar Jr i Sergio. L’Atlètic s’ha quedat amb 10 homes i la tensió ha crescut sobre la gespa. Un xut llunyà d’Iniesta que ha aturat Oblak ha donat pas al descans. El Barça tenia 45 minuts per davant per corregir errors i capgirar la situació.

El segon temps ha començat elèctric. Dues arribades de l’Atlètic a l’àrea petita han posat l’ai al cor del Camp Nou, i seguidament Messi ha estat a punt de marcar de xilena. Els dos equips tenien molt clar què havien de fer. El Barça havia d’aplicar el seu pla, i Neymar Jr ha enviat un xut directe al travesser que ha acabat de despertar els quasi noranta mil espectadors de l’Estadi. Un Camp Nou que ha ovacionat Rafinha en la seva tornada als terrenys de joc quasi set mesos després de caure lesionat a Roma.

El Suárez més letal

L’afició ha empès com en les grans ocasions, i a força d’insistir ha arribat el gol que tant es buscava. Suárez, des de l’àrea petita, ha definit una llarga jugada. En aquest cas el gol no ha canviat res. El Barça ha seguit assetjant l’àrea repleta de jugadors de blau amb la porteria entre cella i cella. I aquesta temporada el depredador de l’àrea té nom i cognom: Luis Suárez. L’uruguaià ha seguit insistint fins que, en el minut 74, ha afusellat la porteria d’Oblak amb una rematada de cap des del punt de penal.

El més difícil estava fet, però quedava un quart d’hora per davant. Calia assegurar la victòria i, si podia ser, sentenciar-la. L’Atlètic es conformava amb el 2-1, però el Barça i el Camp Nou en volien més. Els cinc minuts d’afegit han donat esperances als barcelonistes, però el marcador ja no s’ha mogut més. El 2-1 posa per davant el Barça a l’eliminatòria, però ho deixa tot obert per a la tornada al Calderón. El dimecres vinent, a les 20.45 hores, sortirem de dubtes.