Els set precedents positius de Luis Enrique contra l’Atlètic de Madrid

Els set precedents positius de Luis Enrique contra l’Atlètic de Madrid

Des de l’arribada del tècnic a la banqueta del Barça, sempre ha guanyat contra els matalassers, l’escull per accedir a les semifinals de la Champions

L’Atlètic de Madrid és el rival que cal superar aquest dimecres (20.45 hores, BeIN Sports) per poder ser a les semifinals de la Lliga de Campions. El 2-1 del duel d’anada dóna avantatge al FC Barcelona, però són molts més els motius per ser optimistes de cara a una nova classificació per a la penúltima ronda europea. I és que el Barça, des de l’arribada de Luis Enrique a la banqueta, ha guanyat tots els partits que ha disputat contra els matalassers. Fins en set ocasions s’han creuat Simeone i Luis Enrique com a tècnics de l’Atlètic i del Barça, respectivament, i sempre n’ha sortit vencedor l’asturià.

Luis Enrique va arribar al Barça a l’estiu del 2014, però fins a la jornada 18 de Lliga no es va creuar per primer cop amb els matalassers, amb victòria (3-1) blaugrana. Seria el primer d’un encreuament que s’ha convertit en habitual. I és que pocs dies després l’eliminatòria de quarts de final de la Copa del Rei tornaria a enfrontar el Barça i l’Atlètic. Els culers es classificarien per a les semifinals en guanyar al Camp Nou (1-0) i al Vicente Calderón (2-3). Al final de temporada (jornada 37) es va disputar el matx més especial (0-1), ja que va servir al Barça per guanyar el títol de Lliga. Una de les tres potes del triplet que es consumaria dues setmanes després.

Després de les quatre victòries de la primera temporada, els enfrontaments directes entre el Barça i l’Atlètic van seguir de color blaugrana aquest curs. A la jornada 3 el Vicente Calderón va tornar a viure una victòria culer (1-2), i a l’inici de la segona volta de la Lliga, al Camp Nou, es va repetir resultat (2-1). Finalment, el triomf a l’anada dels quarts europeus completen el balanç total de set victòries en set partits del Barça de Luis Enrique contra l’Atlètic de Madrid.

El balanç és immaculat i fa ser optimista de cara a la classificació, però no cal perdre de vista la dificultat de tots i cadascun dels partits contra l’Atlètic de Diego Pablo Simeone. Excepte el primer, la resta de duels directes s’han resolt per només un gol de diferència. En el total dels set partits, el Barça ha marcat 14 gols i n’ha rebut sis.

Aquests són tots els partits que ha jugat el Barça de Luis Enrique contra l’Atlètic de Simeone:

2014/15

  • Lliga, jornada 18: Barça, 3 (Neymar Jr, Suárez, Messi) – Atlètic, 1
  • Copa del Rei, 1/4 anada: Barça, 1 (Messi) – Atlètic, 0
  • Copa del Rei, 1/4 tornada: Atlètic, 2 – Barça, 3 (Neymar Jr x2, Miranda (pp)
  • Lliga, jornada 37: Atlètic, 0 – Barça, 1 (Messi)

2015/16

  • Lliga, jornada 3: Atlètic, 1 – Barça, 2 (Neymar Jr, Messi)
  • Lliga, jornada 22: Barça, 2 (Messi, Suárez) – Atlètic, 1
  • Lliga de Campions, 1/4 anada: Barça, 2 (Suárez x2) – Atlètic, 1
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut