FC Barcelona – Sporting de Gijón: Set per mantenir la Lliga de cara (6-0)

Un gol de Messi, quatre de Suárez –dos de penal- i un altre de Neymar Jr, també des dels onze metres, completen una golejada que manté el Barça depenent d’ell mateix

A pocs metres del Camp Nou es disputa el Trofeu Compte de Godó de tenis, i el Barça ha emulat els millors mestres de la raqueta amb un resultat més propi de la terra batuda. El conjunt de Luis Enrique s’ha imposat per 6-0 a l’Sporting de Gijón d’Abelardo gràcies a un gol de Messi a la primera part i a un segon temps aclaparador. Suárez ha marcat quatre gols –dos de penal– i s’ha situat Pitxitxi amb 34 dianes, mentre que Neymar Jr ha arrodonit la festa, també des dels onze metres. La lluita per la Lliga segueix d’allò més calenta, però el Barça continua depenent d’ell mateix.

Després dels resultats dels dos rivals directes pel títol, el Barça necessitava encarar la victòria com més aviat millor. Però al davant hi havia un Sporting de Gijón valent, atrevit i necessitat de punts. Els asturians han intentat incomodar la sortida de pilota, però el Barça, amb paciència, s’ha tret de sobre la pressió i ha començat a trenar bones combinacions en atac. Les bones sensacions inicials s’han traduït en el gol que ha inaugurat el marcador. Messi ha aparegut a la frontal de l’àrea per aprofitar un refús del porter i, de cap, ha avançat els blaugranes.

Abans, Bravo havia evitat una ocasió claríssima de l’Sporting en un contraatac completat per Menéndez. Però el gol ha donat un impuls al Barça, que hauria pogut fer el segon amb l’argentí, de nou, com a protagonista. Cuéllar, amb les cames, ho ha evitat. A partir dels 20 minuts han aparegut dubtes, i davant la poca fluïdesa del Barça ha aparegut la gana de l’Sporting d’Abelardo. Els culers han cedit terreny en algunes fases del matx, i l’aproximació més clara ha estat un xut massa alt de Sergi Roberto.

Després d’una fase incerta, ha fet acte de presència el Neymar Jr més desequilibrant, que en dues ocasions ha estat a punt de crear el gol. Primer assistint a Suárez en una acció de fantasia, i després en un mà a mà amb el porter. Però encara abans del descans hi hauria temps per a un ensurt clar. Mascherano i després Piqué han hagut de treure sota pals una arribada de l’Sporting.

Suárez lidera el vendaval

L’1-0 era massa just per afrontar la segona part. Calia buscar el gol que donés un punt de tranquil·litat. I el Barça l’ha buscat amb ganes i criteri. De fet, ha vist com l’àrbitre invalidava una acció per falta de Suárez al porter que havia acabat en gol. El partit ha passat a jugar-se íntegrament al camp visitant, i Messi i Neymar Jr han fregat el gol en dues ocasions claríssimes. No hi havia manera, fins que una triangulació entre Messi, Iniesta i Suárez ha acabat amb gol de l’uruguaià, que l’ha dedicat a la Candela i a tots els que lluiten contra la malaltia del PKU.

El més difícil estava fet, i la comoditat del marcador s’ha traslladat a la gespa, on s’acabaria veient una altra golejada. El Barça ha pogut lluir-s'hi en algunes accions de combinació, en especial entre el trident. I una de les tres potes del trident, Suárez, ha repetit per sentenciar del tot el triomf blaugrana. Ho ha fet des dels onze metres, i en dues ocasions. Primer unes mans de Canella i després una empenta sobre Neymar Jr han portat l’uruguaià al punt de penal, i no ha fallat.

Encara hi hauria un altre penal, però aquest cop el llançaria Neymar Jr, amb la mateixa efectivitat que el seu company. El brasiler s’havia afegit a la festa, però Suárez encara havia de deixar un últim segell amb el 6-0 i el seu quart gol, que el situa Pitxitxi en solitari amb 34 dianes. La festa ha estat completa al Camp Nou, però la Lliga no dóna treva i la setmana vinent arribarà una altra jornada decisiva. El Barça viatjarà a Sevilla per enfrontar-se amb el Betis per seguir sumant de tres en tres.