La identitat d’un Granada salvat

La identitat d’un Granada salvat

Des que José González va agafar les regnes de l’equip el conjunt andalús ha millorat els seus resultats, no ha perdut cap partit a casa i ha segellat la permanència a Primera Divisió

El Granada serà l’últim rival que haurà de superar el FC Barcelona per ser campió de Lliga per segona vegada consecutiva, la sisena en vuit temporades, i seguir amb l’hegemonia clara en aquesta competició. Els blaugranes visiten l’estadi Los Nuevos Cármenes aquest dissabte (17 hores) amb l’objectiu de sumar els tres punts, i són conscients que no depenen de ningú per ser campions. Però el conjunt andalús, tot i estar salvat, competirà al màxim, i més davant la seva afició, que ha vist com el seu equip ha millorat en aquest tram final de la temporada. Des que José González va ocupar el lloc del destituït Sandoval al mes de febrer passat els granadins no han perdut cap partit a casa, amb un balanç de dues victòries –Sporting (2-0) i Llevant (5-1)– i tres empats –Espanyol (1-1), Rayo (2-2) i Màlaga (0-0).

Al Granada hi juguen tres jugadors amb passat recent blaugrana: Lombán, Rochina i Isaac Cuenca. El central blaugrana va estar una temporada al Barça B sota les ordres d’Eusebio Sacristán (2012/13), mentre que Rochina va jugar durant tres cursos al filial blaugrana precisament amb Luis Enrique com a tècnic (2008-2011). Isaac Cuenca, a més de militar a les files del  Barça B (2011/12), va tenir oportunitats al primer equip amb Guardiola d’entrenador, tot i que les lesions no li van permetre tenir continuïtat les temporades següents.

Precedents positius a Los Cármenes

Granada i Barça s’han trobat a la Lliga moltes vegades al llarg de la història. Però des del 1975 fins al 2011 el conjunt andalús no va poder tornar a pujar a la Primera Divisió. Això sí, des del seu retorn a la màxima categoria del futbol estatal s’ha mantingut ferm i sempre ha segellat la permanència. D’aquesta manera, els blaugranes han viatjat quatre vegades a Granada, i el balanç és positiu amb tres victòries i una derrota: 0-1 (2011/12), 1-2 (2012/13), 1-0 (2013/14), 1-3 (2014/15). Tot i això, les victòries en terreny andalús s’han hagut de treballar, i molt. Així doncs, el partit d’aquest dissabte és una final a 90 minuts en la qual la Lliga estarà en joc.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut