Les 10 dades imprescindibles de Sergio Busquets amb el Barça

Les 10 dades imprescindibles de Sergio Busquets amb el Barça

El migcampista blaugrana va debutar amb el primer equip el 2008 i vuit anys després s’ha convertit en el tercer capità i un dels pilars a dins i fora del terreny de joc

Sergio Busquets i el FC Barcelona han arribat aquest divendres a un acord de renovació per a les properes cinc temporades. El migcampista de Badia amplia d’aquesta manera el seu contracte que tenia en vigor - 2019 - fins al 2021, amb opció a prorrogar-lo fins al 2023. Aquesta renovació és una gran notícia per al Club. I és que Sergio és un dels pilars imprescindibles del millor Barça de tots els temps i ha esdevingut una peça clau sobre el terreny de joc i a dins del vestidor. A continuació, repassem 10 dades imprescindibles d’un jugador vital:

384 partits oficials amb el primer equip. Sergio va debutar el 13 de setembre del 2008 al Camp Nou en partit de Lliga de la mà de Pep Guardiola. Aleshores, el Barça va empatar a 1 contra el Racing de Santander. Aquella temporada acabaria guanyant el triplet.


Els 384 partits han estat en sis competicions diferents i es reparteixen de la següent manera: 247 a la Lliga, 44 a la Copa, 76 a la Champions, 9 a la Supercopa d’Espanya, 3 a la Supercopa d’Europa i 2 al Mundial de Clubs.


Tercer capità. El seu protagonisme en l’equip ha anat augmentat temporada rere temporada. Després de la marxa de Valdés i Puyol, Sergio va ser votat pel vestidor per ser el quart capità a final del curs 2013/14 i la temporada passada amb la marxa de Xavi Hernández, va ascendir fins a ser-ne el tercer.


12 gols amb el primer equip. La seva tasca no és la golejadora, però el migcampista de Badia sempre ha aportat gols importants a l’equip. Com a curiositat, aquesta temporada ha estat l’única en el qual no ha marcat cap gol.


23 títols de blaugrana. Des del seu debut, Sergio no ha parat d’acumular títols al seu palmarès particular i forma part dels millors anys del FC Barcelona; 6 Lligues, 4 Copes del Rei, 3 Supercopes d’Europa, 4 Supercopes d’Espanya i 3 Mundials de Clubs.


Hereta el dorsal ‘5’. L'1 d'agost del 2014, mentre l'equip es troba a l''stage' de St George's Park a Birmingham, s'anuncia que Busquets lluirà el '5', per exprés desig de Carles Puyol. Abans havia portat els dorsals 28 i 16.


Aquesta temporada ha estat la que més partits ha jugat de les vuit que porta vestint la samarreta blaugrana. En total, n’ha jugat 53.


Sergio Busquets ha estat sempre titular i no s’ha perdut cap minut de les finals de la Copa del Rei i Champions League disputades entre el 2009 i el 2016 amb el FC Barcelona.


El seu 350è partit amb el Barça el va disputar aquesta temporada davant la Roma al Camp Nou. Un partit que va acabar amb una golejada blaugrana per 6-1.


La seva bona trajectòria al Barça el va portar a la selecció espanyola amb qui ha guanyat un Mundial (2010) i una Eurocopa (2012).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut