El Museu inaugura un espai dedicat a la Masia, 'El bressol de la nostra identitat'

El Museu inaugura un espai dedicat a la Masia, 'El bressol de la nostra identitat'

L’espai expositiu, de 200 m2, explica als visitants els fonaments sobre els quals s’ha edificat l’actual model de joc blaugrana, que és un referent a tot el món

El Museu del FC Barcelona continua incorporant nous continguts per mantenir l’atractiu per als visitants, especialment durant la temporada estiuenca, que és la que concentra un major nombre d’aficionats. La darrera incorporació de què es pot gaudir ha estat un espai dedicat a la Masia, al planter i als elements que configuren l’ADN Barça. L’espai porta com a lema El bressol de la nostra identitat i vol reconèixer un dels elements més distintius del nostre club: la formació, tant esportiva com personal, dels futurs esportistes de l’Entitat.

En aquest espai el visitant pot conèixer els orígens de la Masia i la manera com ha esdevingut un dels pilars clau de la identitat del FC Barcelona. S’hi podran descobrir els fonaments sobre els quals s’ha edificat l’actual model de joc blaugrana, la metodologia de treball de les seccions formatives del Club i els valors que caracteritzen l’estil Barça.

L’Espai, de 200 m2, està situat al segon pis del Museu i disposa de 31 pantalles en què es fa un recorregut començant pel naixement de la Masia, amb imatges de l’antic edifici, ubicat als terrenys del Camp Nou, i de diversos personatges històrics. El recorregut continua amb un homenatge a la figura de Johan Cruyff, tant a la seva època de jugador com a la d’entrenador del Dream Team.

La Masia es sinònim de planter, de joves promeses i del futur esportiu del Club. És per això que l’Espai Masia posa èmfasi en el Mètode Masia, i destaca el treball interdisciplinari, l’acompanyament tutorial, l’educació des de la vida quotidiana i la relació amb les famílies. Un pas endavant en la formació va ser el trasllat de la residència de futbolistes a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, on els joves jugadors tenen a l’abast totes les facilitats per a la seva educació tant en l’àmbit personal com en l’esportiu.

El llegat de Johan Cruyff

A la Masia es cuida l’ADN Barça, un estil de joc valorat arreu del món i que ha donat els seus fruits tant pel que fa als jugadors que han arribat al primer equip com als títols aconseguits en els darrers anys. Aquest estil de joc, que va implantar Johan Cruyff després de la seva arribada al FC Barcelona, va tenir continuïtat gràcies a les figures de Louis Van Gaal, Frank Rijkaard, Josep Guardiola, Tito Vilanova i Luis Enrique Martínez, tots ells representats amb imatges en aquest espai.

L’àmbit també inclou un apartat dedicat a les figures de Pep Guardiola i Lionel Messi en què es poden veure imatges de la seva trajectòria, primer als equips inferiors blaugrana i posteriorment amb la samarreta del primer equip. En el cas de Guardiola, també se’n referencien els èxits com a entrenador, amb 14 títols dels 19 que estaven en joc.

A més, hi ha vuit grans plafons fotogràfics retroil·luminats amb imatges de l’antiga i de la nova Masia, de les etapes de Johan Cruyff com a jugador i entrenador barcelonista, del futbol formatiu, de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, del primer equip, dels entrenadors Tito Vilanova i Pep Guardiola i del podi de la Pilota d’Or 2010 amb Messi, Xavi i Iniesta, productes de la Masia.

Un viatge al cor i a l’essència del barcelonisme.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut