Assalt blaugrana a la Copa Amèrica

L’Argentina de Messi i Mascherano buscaran aixecar un títol que no guanya des del 1993, mentre que la Xile de Claudio Bravo té com a objectiu revalidar la competició en la reedició de la final del curs passat

Argentina i Xile reeditaran la final de la Copa Amèrica de la temporada passada aquesta matinada (02.00 hores). Ho faran en una edició especial en el qual s’ha disputat a Estats Units amb motiu del seu centenari. Totes dues seleccions han disputat un bon torneig i a Nova Jersey es decidirà el campió. Messi i Mascherano intentaran guanyar el seu primer títol important amb l’Argentina després de perdre a la final el Mundial del 2014 contra Alemanya a la pròrroga i la final de la Copa Amèrica 2015 contra Xile. Bravo, per la seva banda, vol revalidar el títol de campió.

Totes dues seleccions finalitzaran la competició tal com la van començar, enfrontant-se entre elles. En el primer partit de la fase de grups, Argentina va guanyar per 2-1 en un duel que Messi no va poder jugar. Tot i això, el crac argentí va reaparèixer en el segon duel i ha liderat l’Argentina en aquesta competició fins a la final amb cinc gols – dos d’ells espectaculars de falta – , dues assistències i ha estat reconegut amb tres MVP. 

Els precedents entre totes dues seleccions

L’Argentina i Xile s’han enfrontat un total de 26 vegades a la Copa Amèrica amb un balanç favorable als de Tata Martino, amb 20 victòries i sis empats. És a dir, que els xilens no saben què és guanyar l’Argentina, tot i que el curs passat van ser capaços de guanyar-li el títol en la final a la tanda de penals. De fet, en tota la història Xile només ha guanyat una vegada l’Argentina en competicions oficials i va ser el 2008 durant la fase de classificació per al Mundial del 2010. Ara, l’Argentina buscarà igualar l’Uruguai com la selecció amb més Copes Amèrica de la història –15 -, mentre que Xile vol sumar la seva segona del palmarès.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut