Claudio Bravo i Xile tornen a regnar a Amèrica

Claudio Bravo i Xile tornen a regnar a Amèrica

Els xilens s'han proclamat campions de la Copa Amèrica Centenari en imposar-se a la tanda de penals a l'Argentina liderada per Leo Messi i Javier Mascherano

L’edició del 2016 de la Copa Amèrica, la del Centenari, s’ha tornat a decantar a favor del combinat de Xile. En la final disputada aquest dilluns al Metlife Stadium de New Jersey (Estats Units), els xilens, capitanejats pel blaugrana Claudio Bravo, s’han imposat a l’Argentina de Leo Messi i Javier Mascherano a la tanda de penals. L’empat inicial no s’ha mogut durant els 120 minuts de partit i pròrroga tot i els intents, entre d’altres, del ‘10’ del Barça, i el títol s’ha decidit des dels onze metres. El crac blaugrana ha errat el seu llançament, Mascherano ha transformat i Bravo ha acabat aturant el definitiu, que ha donat el títol continental a Xile per segona edició consecutiva. A més, el porter blaugrana ha estat reconegut com el millor porter de la competició després de ser decisiu en el títol xilè.

El partit ha durat 120 minuts, però no s’ha arribat a moure el marcador en cap moment. Des de l’inici, Messi s’ha posat l'equip a l’esquena i ha liderat el joc ofensiu de l’albiceleste. Ho ha provat de falta en el minut 15, però Bravo ha estat atent. Uns minuts després, Higuaín ha desaprofitat l’ocasió més clara per als argentins en creuar massa el xut després d’una greu errada de Medel. A la mitja hora de joc els xilens s’han quedat amb un home menys per l’expulsió per doble amonestació de Marcelo Díaz –les dues faltes han estat comeses sobre Messi.

Forces igualades...

En inferioritat, Xile ha fet un pas enrere que no han sabut aprofitar els argentins. I encara abans del descans, amb el matx molt calent, Marcos Rojo també ha estat expulsat amb vermella directa. Amb les forces numèriques igualades, Xile ha tornat a prendre la iniciativa a la represa, però les ocasions no han arribat fàcilment. Mentre Messi s’encarregava de crear sensació de perill a l’àrea xilena, Romero ha salvat el gol de Vargas i la final ha anat a la pròrroga.

...I Bravo decisiu

En el temps extra el cansament ha passat factura als dos equips, i les interrupcions s’han apropiat del joc. Amb els nervis a flor de pell, Bravo s’ha erigit com l’heroi xilè en aturar, amb una mà espectacular, una rematada d’Agüero en el minut 100. I ja res ha evitat que la final es decidís des del punt de penal.

A la tanda, Arturo Vidal  i Messi han començat errant els seus llançaments. Mascherano ha transformat i Bravo ha estat, de nou, decisiu. Ha aturat el xut de Biglia, i Silva ha acabat sentenciant el títol per a Xile. El combinat dirigit per l’exblaugrana Juan Antonio Pizzi ha aixecat, així, la segona Copa Amèrica de la seva història, aconseguides de manera consecutiva.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut