Josep Maria Bartomeu: “Estem en una situació envejable”

Josep Maria Bartomeu: “Estem en una situació envejable”

El president del FC Barcelona fa balanç d’una temporada 2015/16 en què els culers han gaudit "de quatre títols del futbol professional i s’ha aconseguit el setè doblet de la història”

La temporada 2015/16 es dóna, oficialment, finalitzada aquest 30 de juny i el president Josep Maria Bartomeu n’ha fet un balanç: “Hem gaudit de quatre títols del primer equip de futbol i hem guanyat el setè doblet de la història. També hem tingut bons resultats a les seccions d’handbol i d’hoquei”, ha resumit el president del FC Barcelona, sense obviar que els resultats “han estat decebedors en bàsquet i futbol sala”.

Més enllà de l’àmbit esportiu, Bartomeu ha assegurat que les dades recopilades en el darrer Observatori realitzat als socis valoraven la situació general del Club amb 7,8 sobre 10, només dues dècimes per sota de la que posaven al desembre. “Estem en una situació envejable”, ha dit el president.

“No ho hem tingut fàcil”

El curs 2015/16 serà recordat per la pèrdua d’icones blaugrana com Johan Cruyff i Manel Vich: “Estem on estem gràcies a Johan i trobem a faltar en Manel”. Bartomeu també ha comentat que, en diversos aspectes, “no ho hem tingut fàcil”. "Hem tingut la sanció FIFA, que ens va dificultar l’inici de temporada del futbol base, i també la sanció de les estelades, a més del ‘Cas Neymar’".

Davant els mitjans de comunicació, Bartomeu també ha exposat l’evolució del Club a través dels reptes que s’havia proposat la Junta Directiva després de les eleccions del mes de juliol. Bartomeu s’ha mostrat satisfet per haver tirat endavant un Pla Estratègic (2016-2021) que fomenta “un Barça més gran, global i internacional” amb projectes com Masia 360, FCB Universitas, la Fundació o el creixement de les FCBEscoles.

Optimisme econòmic i patrimonial

En l’aspecte econòmic, el màxim mandatari de l’Entitat s’ha felicitat pel contracte de renovació amb Nike i ha avançat que en aquest exercici hi ha hagut “un nou rècord d’ingressos” que s’aproxima als 670 milions d’euros. “També hem reduït el deute uns 40 milions d’euros”, ha afegit.

L’Espai Barça és el projecte més ambiciós en l’aspecte patrimonial: “És un projecte de Club i de Ciutat, ja que ser forts patrimonialment dóna llibertat al soci per decidir què volem fer”. “Aquest projecte tirarà endavant i anirem complint els terminis”, ha indicat.

Pel que fa al balanç esportiu, Bartomeu ha comentat: “Estem molt contents amb l’entrenador i l’equip. Tenim una gran plantilla i aquest és el primer any que deixem de patir la sanció de la FIFA. Guanyar quatre títols i un doblet per setè cop a la història del Club està molt bé”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut