Ruth García: “Volem millorar en tot”

Ruth García: “Volem millorar en tot”

La defensa del Barça Femení veu l’equip capacitat per competir al màxim nivell i amb fam de títols

En l’inici del seu quart curs com a blaugrana, Ruth García, de 29 anys, és una de les veus més autoritzades del vestidor del Barça Femení. Només es va perdre dos partits en tota la temporada passada, que va acabar amb el regust amarg de quedar-se a les portes dels títols. Des de l’estada de Prades, la central blaugrana explicava a Barça TV i fcbarcelona.cat com ha tornat l’equip, l’augment de la competitivitat aportat per les fitxades i els nous reptes d’unes jugadores que volen reconquerir els principals tornejos.

Com ha vist les seves companyes després del parèntesi de l’estiu?
“Molt il·lusionades. L’equip tenia moltes ganes d’ajuntar-se després de la temporada passada, amb nous objectius, amb una il·lusió tremenda d’encarar l’any amb molt optimisme i amb la ment en els títols que volem aconseguir”.

Què n’extreu dels primers dies de treball, amb estada a Prades?
“La convivència és molt bona. El fet d’estar concentrades, tots els dies esmorzar, dinar, sopar i dormir juntes és bo per a que les noves incorporacions s’acoblin el més aviat possible i per a que l’equip assimili els nous objectius .És important treballar el físic a la pretemporada, és el moment més important de carregar piles i la base de tota una temporada. I després també es millora la tècnica i la tàctica després del mes de vacances que hem tingut”.

Com se sent a nivell personal?
“Estic al millor club. Porto quatre temporades ja, hi estic molt contenta, l’any passat les lesions em van respectar, el míster va comptar amb mi i a seguir igual. Espero poder disputar tots els partits, sabent que hi haurà més competència i exigència, i guanyar títols”.

Quina impressió li han fet les noves incorporacions?
“Coneixia a Leila d’haver-hi coincidit a la selecció, sé que havia estat al Barça i que no havia tingut cap problema amb les companyes. M’ha sorprès Line, una jugadora veterana per edat i internacional, però que arriba a un club de fora i s’hi ha integrat molt bé, intentant practicar al màxim el castellà, preguntant-ho tot i animant. Això és important perquè la dinàmica de l’equip sigui més fluida. A part hi ha la incorporació de les joves, amb ganes de millorar i aprendre, que ens dóna un plus”.

Amb reforços a totes les línies, s’ha encarit la titularitat?
“Serà un any molt competitiu entre nosaltres, però és bo perquè el nivell d’exigència serà màxim a cada entrenament. Al final busques el forat perquè el míster ho tingui difícil a l’hora d’escollir”.

Què cal canviar respecte al curs anterior en què no es van conquerir els principals trofeus?
“Volem millorar en tot. Som un equip que s’exigeix, volem títols i sabem que l’any passat no hi vam aconseguir. És per això que a aquesta temporada s’ha de donar un plus. Tenim la confiança i l’exigència del Club i l’hem de retornar amb títols”.

Veu l’equip capaç de tornar a vèncer?
“Estem en un equip que ha quedat campió, que ha competit molt bé a la Champions i que ha guanyat Copes. Per tant està capacitat. El nostre objectiu fonamental és la Lliga i la Copa, així com gaudir del premi de la Champions. Està molt car jugar a Europa, només els dos primers de la Lliga tenen l’opció de disputar una competició que és diferent”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut