Les atletes del Barça

Les atletes del Barça

El FC Barcelona estarà representat als propers Jocs de Rio amb almenys tres atletes del Club, que podrien ser fins a cinc si aconsegueixen la marca mínima

Caridad Jerez, Sabina Asenjo i Raquel González són les tres atletes del FC Barcelona que tenen la presència garantida als propers Jocs Olímpics de Rio després que hagin confirmat les marques per poder competir aquest estiu a la ciutat brasilera. Encara dues atletes és possible que se sumin a la delegació blaugrana de Rio, les velocistes Cristina Lara i Carmen Sánchez, que podrien competir als 4x100 si fan la marca mínima exigida i són seleccionades per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme.

Il·lusió màxima

Per a totes elles serà la primera vegada que acudiran a uns Jocs i aquest fet suposa una il·lusió tremenda. “Els Jocs Olímpics són el somni de qualsevol atleta i per tant no es pot comparar amb res”, afirma la mallorquina Caridad Jerez, que participarà a la prova dels 100 metres tanques. Sabina Asenjo, que prendrà part en la prova de llançament de pes, està “molt tranquil·la i amb moltes ganes de poder participar”. “La meva preparació està enfocada als Jocs”, assegura. Per la seva banda, Raquel González, que va confirmar la marca a Roma a principis de maig, reconeix que “suposarà la recompensa a molts anys de feina, a molts esforços i sacrificis personals”.

La Carmen Sánchez, tot i no tenir garantida la seva plaça per viatjar a Rio, també està carregada d’il·lusió davant d’aquest repte: “Ser als Jocs Olímpics crec que és el somni de qualsevol esportista, de fet és l’esdeveniment més important i crec que tot el món es prepara per arribar-hi”. De la mateixa manera ho veu la Cristina Lara: “El somni de qualsevol esportista és arribar al punt més alt i aquests són els Jocs Olímpics”. Totes dues faran el possible per aconseguir la mínima per anar als Jocs i ser seleccionades i assegurar la seva presència a aquesta fita única dins del món de l’esport.

Tot i tenir la plaça garantida per anar a Rio, la Caridad es mostra cautelosa: “Quan estigui allà i trepitgi la sorra em creuré que sóc als Jocs Olímpics. Un cop allà es farà realitat un somni que tot atleta vol complir i intentaré fer-ho tan bé com sigui possible”. La Raquel, per la seva banda, reconeix que els reptes són grans: “Els esportistes que hi han anat et diuen que és una experiència única. La veritat és que em poso les expectatives molt altes perquè això t’exigeix molt més. El nivell d’Espanya dels 20 km marxa és molt alt i per tant et poses les màximes expectatives per quedar entre les millors”.

La Sabina, que participarà en el llançament de disc, té clar quins són els seus objectius. “Espero que l’experiència sigui bona. Mai pots suposar el que passarà, però espero que totes les ganes invertides es vegin reflectides i que no em quedi amb la sensació que hauria pogut fer més”.

Les atletes se senten afortunades de pertànyer a un club com aquest. “Els valors del Barça per mi són molt importants, el sentiment d’equip, el sentiment de club, d’intentar donar-ho tot per la samarreta”, assegura la Cristina. La Sabina creu que “tenir el suport del Club proporciona tranquil·litat perquè t'ajuden en tot el que necessites”, mentre que per la Carmen “pertànyer al Barça és important perquè dóna l’oportunitat de competir en proves de primer nivell”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut