Els socis valoren amb un 7,8 el nivell de satisfacció amb la situació general del club

Els socis valoren amb un 7,8 el nivell de satisfacció amb la situació general del club

En la valoració atorgada en la consulta telefònica, realitzada entre els dies 9 i 21 de juny del 2016, destaca que la projecció internacional del Barça i la seva imatge són els dos aspectes més ben valorats

El FC Barcelona ha donat a conèixer aquest dilluns els resultats de l’últim Observatori Blaugrana, l’estudi d’opinió que el Club realitza cada sis mesos i que avalua la situació de diferents àmbits de  l’Entitat a través de la valoració dels socis consultats. Segons els resultats d’aquesta consulta telefònica, els socis del FC Barcelona situen en un 7,8 sobre 10 el seu grau de satisfacció en relació amb la situació general del Club. Amb aquest resultat es referma la convicció que la massa social del Club, majoritàriament, viu el dia a dia de l’Entitat amb orgull i alegria, posant l’accent en la bona marxa esportiva i en el seu bon funcionament.

Aquesta és la conclusió principal de l’Observatori Blaugrana corresponent al primer semestre del 2016. En comparació amb els resultats dels darrers dos últims estudis, aquest 7,8 és dues dècimes pitjor del d’ara fa un any i està sis dècimes per sota del que va reflectir l’Observatori del mes de desembre passat. La projecció internacional del Barça i la seva imatge són els dos aspectes més ben valorats, mentre que les qüestions extraesportives que es generen al voltant del Club són l’aspecte que produeix més descontent entre els socis.

L’estudi l’ha dut a terme Time Consultants d’acord amb una enquesta realitzada a un miler de socis, homes i dones, majors de 16 anys i residents a l’Estat espanyol, i que es va fer entre els dies 9 i 21 de juny del 2016. Això vol dir que l’enquesta va coincidir en el temps amb l’anunci de la decisió de la Junta Directiva d’acceptar el pacte amb la Fiscalia per tancar el cas Neymar i que, en conseqüència, les opinions i l’estat d’esperit dels socis es van veure afectats especialment els dies 13,14 i 15 de juny, enmig del debat generat al voltant d’aquesta qüestió.

Elevada satisfacció amb la marxa esportiva

La nota que els socis i sòcies posen a la trajectòria esportiva del Club és d’un 8,5 sobre 10. Una nota que es basa, principalment, en els resultats, el bon joc i el futbol que desplega l’equip de Luis Enrique. La projecció internacional, la gestió esportiva, la imatge en general, i la situació econòmica del Club són altres aspectes molt ben valorats.

Els conflictes interns i externs, i els litigis que afecten l’Entitat, són el que més preocupa els enquestats. Un 22,8% es manifesta en aquest sentit. La valoració de les seccions, que enguany no han guanyat cap títol continental, també ha baixat en relació amb altres observatoris.  

La massa social del FC Barcelona també es mostra molt il·lusionada amb el projecte de l’Espai Barça i amb les opcions arquitectòniques que s’han triat per al Nou Camp Nou i per al Nou Palau Blaugrana. Un 85,4% puntuen el projecte del nou estadi entre el 3 i el 4 sobre 4. En el cas del Nou Palau, aquest percentatge s’enfila fins al 89,4%.

L’homenatge a Johan Cruyff, amb un 3,2 sobre 4, la posició del Club en defensa de la llibertat d’expressió en el cas de les estelades a la final de la Copa del Rei, amb un 2,7,  i el nou contracte amb Nike, amb un 3,6 sobre 4, també han estat molt valorats pels enquestats.

Finalment, pel que fa al grau de coneixement envers la Fundació del FC Barcelona, un 86,7% dels socis i sòcies enquestats coneixen majoritàriament la seva existència, però el grau de coneixement que tenen sobre les activitats que desenvolupa encara és força baix (1,1 sobre 4).

Els resultats de l’Observatori Blaugrana són públics des del maig del 2015, quan es va fer entrega d’aquests resultats  als aspirants a candidats a les eleccions a la presidència que es van celebrar fa tot just un any. La Junta Directiva, complint amb el compromís expressat per Josep Maria Bartomeu en el balanç del seu primer mandat, va decidir continuar fent públics els resultats dels estudis per posar-los en coneixement de tots els socis, que poden consultar el document al lloc web del Club. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut