10 coses que has de saber de Samuel Umtiti

10 coses que has de saber de Samuel Umtiti

Coneix amb més profunditat el flamant defensa del FC Barcelona que arriba procedent de l’Olympique de Lió

Samuel Umtiti ja és jugador del FC Barcelona. El central francès, de 22 anys, arriba a Barcelona procedent de l’Olympique de Lió, equip que el va descobrir i on ha jugat durant cinc temporades després de fer el salt de les categories inferiors del club lionès al primer equip. Umtiti ha tingut un paper destacat a la Lliga francesa com a titular en la majoria de partits aquest curs. Per conèixer millor la seva figura repassem a continuació 10 dades que has de saber del nou futbolista blaugrana:

  1. Tot i la seva joventut, Umtiti ha jugat un total de 170 partits amb l’Olympique de Lió durant les cinc temporades que porta amb el primer equip: 131 a la Lliga, 7 a la Champions League (3 de la prèvia), 15 a l’Europa League (2 de la prèvia), 8 a la Copa de França, 8 a la Copa de la Lliga francesa i 1 a la Supercopa de França.
  2. Umtiti ha estat una peça importantíssima en la defensa de l’Olympique de Lió. I és que dels 170 partits que ha jugat amb el primer equip ha disputat el 97,2% dels minuts.
  3. Al mes de febrer del 2015 va sumar el seu partit número 100 amb el Lió contra el Bordeus i al setembre, contra el mateix rival, va lluir per primer cop el braçal de capità tot i la seva joventut. Un fet que en mostra el lideratge sobre el terreny de joc.
  4. El seu debut amb el primer equip de l’Olympique de Lió es va produir el 8 de gener del 2012 davant el Lió Duchère. Aleshores, el francès tenia 18 anys.
  5. El defensa francès ja sap què és jugar contra equips espanyols. Ho ha fet en competició europea contra l’Athletic Club, el Betis i el València. El seu balanç és de quatre victòries, un empat i una derrota. Tots ells han estat a l’Europa League.
  6. Umtiti s’ha enfrontat en una ocasió contra el migcampista del Barça Rafinha. Va ser durant el partit entre França i Espanya sub-21 al febrer del 2012. En aquella ocasió, Espanya va guanyar per 1-2.
  7. Quan Umtiti va entrar a les categories inferiors de l’Olympique de Lió va començar jugant de davanter centre i a mesura que van anar passant els anys va anar endarrerint la seva posició fins a convertir-se en un defensa polivalent que pot jugar com a central, però també al lateral esquerre.
  8. Tot i ser defensa té arribada ofensiva i ha marcat un total de cinc gols durant les cinc temporades a l’Olympique de Lió.
  9. Umtiti ha guanyat dos títols amb l’Olympique de Lió: la Copa de França i la Supercopa francesa la temporada 2011/12.
  10. Umtiti ha debutat per primera vegada amb la selecció francesa absoluta a l’Eurocopa de França 2016 en el partit de quarts de final davant d’Islàndia. A més, va jugar el partit sencer de les semifinals i la final de l’Eurocopa.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut