El Camp Nou inicia el procés del canvi de gespa híbrida

El Camp Nou inicia el procés del canvi de gespa híbrida

El nou sistema, que ha estat provat a la Ciutat Esportiva durant més d’un any, s’ha escollit per proporcionar una tracció i una estabilitat del terreny de joc més uniforme durant tot l’any

El Camp Nou ha començat aquest dijous el procés de canvi de gespa habitual en aquestes dates, amb la novetat que aquest any es produeix un canvi amb la implementació del sistema de gespa híbrida per reforçar la gespa 100% natural, tant al terreny de joc de l’Estadi com del camp d’entrenament Tito Vilanova de la Ciutat Esportiva. Aquest nou sistema s’ha estat provant per al primer equip a dues parcel·les de la Ciutat Esportiva durant més d’un any amb resultats molt satisfactoris.

Després d’alguns anys estudiant totes les opcions que oferia el mercat quant a sistemes de reforç, el club blaugrana s’ha decantat pel sistema de gespa híbrida. Les anàlisis realitzades durant mesos (proves biomecàniques amb bot de pilota, duresa, etc.) han pogut determinar que el sistema híbrid proporciona una tracció i una estabilitat del terreny més uniforme durant tot l’any, i, per tant, s’obtenen unes prestacions millors en el terreny de joc per a la pràctica del futbol.

El procés s’inicia aquest dijous amb la retirada dels elements del camp i de la gespa actual i continuarà al llarg dels propers dies amb el condicionament del terreny de joc, la incorporació de substrats i productes, anivellament amb sistema làser, subministrament dels pans de gespa d’1,20 m d’ample i 3,5 cm de gruix i la incorporació de les fibres sintètiques mitjançant un ‘cosit’ amb una màquina especial.

L’empresa Desso és la proveïdora d’aquest sistema híbrid àmpliament utilitzat en clubs de la Premier League i la NFL, que consisteix en un camp de gespa natural reforçat amb les fibres sintètiques.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut