Deu coses que has de saber d’André Gomes

Deu coses que has de saber d’André Gomes

Coneix amb més profunditat l’arribada del migcampista portuguès al FC Barcelona

André Gomes ja és jugador del FC Barcelona. El portuguès és el quart fitxatge del conjunt blaugrana procedent del València CF, on ha jugat les dues últimes temporades. A l’equip de Mestalla, el migcampista portuguès era una de les peces clau de l’engranatge xe, i per coneixe’n millor la figura, repassem 10 dades que has de saber sobre André Gomes:

  1. Tot i la seva joventut, ja ha jugat dues temporades a la Lliga espanyola amb el València. A la capital del Túria ha disputat un total de 78 partits distribuïts de la manera següent: 63 de Lliga, 8 de Copa del Rei, 4 de Lliga de Campions i 3 d’Europa League.
  2. Té una alçada inusual per a la seva posició de migcampista ofensiu: 1,88 m. Passa a ser el quart jugador més alt de l’equip, després de Piqué, Mathieu i Sergio.
  3. És un jugador ambidextre i polivalent. Domina les dues cames i pot jugar a les dues posicions d’interior i de fals extrem esquerre.
  4. Tot i néixer a la província de Porto, va sorgir del planter del Benfica. Al club de les àguiles va jugar-hi 41 partits, va anotar 4 gols i va guanyar una Lliga, una ‘Taça’ de Portugal i una Copa de la Lliga portuguesa.
  5. El migcampista lusità va guanyar l’Eurocopa amb la seva selecció el 10 de juliol passat. Gomes va ser un jugador clau en la rotació del seu seleccionador, disputant 5 partits i 294 minuts, tot i lesionar-se a la primera fase de la competició.
  6. Amb la seva selecció ha estat 13 vegades internacional, i va debutar l’any 2014 contra Albània.
  7. Ha jugat contra el Barça en 5 ocasions: 3 a la Lliga i 2 a la Copa del Rei. Gomes va realitzar un gran partit contra l’equip blaugrana el 18 d’abril del 2015, on va ser el jugador més destacat del València en un partit que va acabar 2-0 a favor dels homes de Luis Enrique.
  8. Luis Enrique serà el cinquè entrenador de Gomes en tres anys a la Lliga espanyola després de Nuno, Gary Neville, Ayestarán i Voro.
  9. El portuguès va realitzar 1.293 passades en la darrera edició de la Lliga, amb un 81,5% d’encert.
  10. La setmana vinent és el seu aniversari -30 de juliol- i farà 23 anys. Comparteix edat amb dues de les anteriors incorporacions –Digne i Umtiti- i amb Rafinha. 
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut