Andrés Iniesta, segon jugador amb més partits amb el FC Barcelona

Andrés Iniesta, segon jugador amb més partits amb el FC Barcelona

Andrés Iniesta, només superat per Xavi Hernández (767), ha estat substituït després d'un cop al genoll en el seu partit número 594 amb la samarreta blaugrana

Andrés Iniesta ja és el segon jugador que més vegades s’ha vestit de blaugrana en un partit oficial, exactament en 594 ocasions. Aquest és el registre que ha assolit el manxec contra el Sevilla, en el partit d’anada de la Supercopa d’Espanya, després que Luis Enrique hagi decidit posar-lo a l’onze titular. Tot i així, el capità blaugrana ha hagut de ser substituït en el minut 35 per Denis Suárez, després de rebre un cop al genoll dret. Així, ha deixat enrere els 593 del mític defensa i capità Carles Puyol, i es queda, només, per sota dels 767 partits oficials que ha acumulat Xavi Hernández.

L’actual capità del Barça ha donat molt de futbol al Barça des que va debutar amb el primer equip. Va ser a la Lliga de Campions, al camp del Bruges, el 29 d’octubre del 2002, quan un jovenet i menut migcampista de 18 anys sortia com a titular gràcies a l’aposta del llavors entrenador del primer equip Louis van Gaal. Amb el dorsal 34 a l’esquena, va començar a despuntar amb unes primeres sensacions que denotaven l’ADN Barça d’un Iniesta que portava al Club des dels 12 anys.

Catorze temporades després, Iniesta acumula 389 partits oficials com a blaugrana a la Lliga, 63 a la Copa del Rei, 116 a la Lliga de Campions, 3 a la UEFA, 12 a la Supercopa d’Espanya, 3 a la Supercopa d’Europa i 7 al Mundial de Clubs.

De moment, Iniesta ha marcat 53 gols en partits oficials. El primer el va fer a la Copa del Rei contra el Llevant, el 14 de gener del 2004, tot i que el que més es recorda és el que va fer contra el Chelsea a Stamford Bridge, en les semifinals de la Lliga de Campions del 2009.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut