Jasper Cillessen: “Estic molt orgullós d’estar al Barça”

Jasper Cillessen: “Estic molt orgullós d’estar al Barça”

El nou porter blaugrana arriba amb l’ambició de “fer-ho al millor possible perquè la decisió de l’entrenador no sigui senzilla” a l’hora d’escollir la titularitat

Jasper Cillessen ja és jugador del FC Barcelona. Després d’entrenar-se amb el primer equip per primera vegada, el nou porter blaugrana s’ha desplaçat fins al Camp Nou per fer els seus primers passos com a culer a l’Estadi. Primer, ha viscut la presentació –en un acte privat– amb el president Josep Maria Bartomeu, el vicepresident esportiu Jordi Mestre i el secretari tècnic Robert Fernández. En segon lloc, ha saltat a la gespa del Camp Nou vestit amb la samarreta del FC Barcelona, i ha finalitzat amb la roda de premsa de presentació davant dels mitjans. Cillessen s’ha mostrat tranquil i il·lusionat per complir un somni: “Estic molt content d’estar aquí i molt orgullós d’estar al Barça”. “Espero que puguem guanyar molts trofeus junts, per a mi és un somni viure a Barcelona”.

El porter holandès és plenament conscient de la competitivitat que hi ha a la plantilla del FC Barcelona, però ha deixat clara la seva ambició de lluitar per la titularitat: “Ho faré al millor possible perquè la decisió de l’entrenador no sigui senzilla”. Cillessen no ha dubtat a elogiar Ter Stegen: “És un bon porter i amb molt de talent i ple de qualitat”. I ha puntualitzat: “M’agradaria estar a la seva altura”. Cillessen ha reconegut que el primer entrenament “s’ha fet curt perquè havia de fer la presentació”, però afirma que ha estat interessant conèixer els nous companys.

Els vincles entre l’Ajax, Holanda i el Barça han estat presents al llarg de la història del Club. Per a Cillessen no ha passat desapercebut, ja que ha explicat que “és molt especial i un estímul estar al mateix club on va estar fa uns anys Johan Cruyff”. 

Repassem, a continuació, les declaracions del vicepresident esportiu, Jordi Mestre; del director d’esports professionals del Club, Albert Soler, que ha explicat els detalls de l’operació, i també del secretari tècnic, Robert Fernández:

Jordi Mestre

“És un plaer incorporar Cillessen. Volem fer també un agraïment al porter Claudio Bravo per la seva professionalitat i l’entrega que ha tingut amb nosaltres i la consecució dels títols. Vull desitjar-li tot el millor esportivament. Això sí, després del sorteig de Champions, tota la sort, menys quan jugui contra nosaltres”.

Albert Soler

“Reitero l’agraïment a Claudio Bravo, que ha tingut dos anys plens d’èxits al Club. Vull afegir que, com que ens el trobarem a la fase de grups de la Lliga de Campions, serà un bon moment per oferir-li un reconeixement. Al Club li oferirem aquest agraïment amb els socis i aficionats que vinguin a l’Estadi el dia del Barça-Manchester City”.

“Hem pagat a l’Ajax 13 milions més dos de variables, que estaran condicionats als resultats del jugador i de l’equip. La clàusula de rescissió s’ha fixat en 60 milions d’euros”.

“Us comuniquem també de manera oficial que s’ha confirmat l’operació de la cessió de Samper al Granada. Per decisió tècnica i esportiva ha estat cedit al Granada, que assumirà la totalitat de la seva fitxa. El Granada tindrà una clàusula de penalització si no juga”.

“També podem confirmar oficialment la cessió de Douglas a l’Sporting de Gijón per a un any. En aquest cas el Barça és qui assumeix la fitxa, però l’Sporting també té una clàusula de penalització si Douglas no juga”.

“En el cas de Marlon Santos, s’està formalitzant els seus papers per poder tenir la documentació en regla. Ell va marxar després de la pretemporada al Brasil per formalitzar els documents que necessitava. Tot això té una durada de dues o tres setmanes i oficialment encara no pot jugar, perquè falta aquesta documentació tramitada”.

Robert Fernández

“Amb Sergi Samper busquem que tingui presència i hem valorat això amb Luis Enrique. El millor és que el jugador surti per tenir minuts i pugui tornar”.

“La prioritat amb Douglas és que tingui minuts, perquè feia massa temps que no en tenia. Per fer una valoració real d’un jugador necessitem presència al terreny de joc. És una bona operació”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut