Rocas: “El nostre objectiu ha de ser la final”

Rocas: “El nostre objectiu ha de ser la final”

L’extrem blaugrana explica com veu el Mundial d’handbol i els objectius dels 7 blaugranes que el disputaran amb Espanya

El proper divendres la selecció espanyola, amb 7 blaugranes a les seves files, arrenca la participació en el Mundial d’Espanya d’handbol 2013. Un dels protagonistes, el blaugrana Albert Rocas, explica les sensacions prèvies al debut a la cita mundialista

Primer de tot, quines sensacions prèvies té a poques hores de l’inici del Mundial?

“Tinc moltes ganes que comenci la competició. Un Mundial és quelcom especial i ja vull que comencin els partits”.

Quin són els objectius que tenen marcats per al Mundial?

“Crec que el nostre objectiu és arribar a la final jugant a casa. La responsabilitat i la pressió d’afrontar el Mundial aquí l’hem de revertir en il·lusió. Amb el nivell que tenim com a equip i jugant al Sant Jordi, és pel que lluitarem. Volem arribar a semifinals, però no ens quedem amb aquesta meta, cal que aspirem al màxim”.

I les claus per assolir les millors fites?

“En principi cal fer una primera bona fase per tenir un bon creuament i si arribem a les semifinals el factor físic serà una de les claus. Com ens trobem, si hi ha lesionats…, i cal tenir el plus de sort que sempre fa falta en qualsevol competició. Cal arribar als enfrontaments decisius amb la millor manera”.

Vostè que ja ha estat campió del món, viu de manera diferent aquest Mundial pel fet de disputar-se a Espanya?

“Un Mundial, de per si, ja és una motivació especial i a més s’ha d’afegir el plus de jugar a casa. Sentir l’escalfor de la gent quan jugues i el fet de poder jugar a Barcelona ho fan molt més especial encara”.

Una curiositat, és possible que es trobi companys del Barça Intersport, en altres seleccions com França, Dinamarca i Bielorússia, durant el campionat. Com viu el fet de jugar davant companys seus de club?

“Quan surts a jugar no penses que tens davant companys d’equip. Durant la preparació i el Mundial sí que te’ls trobes a l’hotel, entrant i sortint del pavelló… Tens una relació normal durant aquests dies. Són rivals i entre tots ens tenim el màxim respecte i cadascú defensa el seu objectiu. Fa molts anys que vivim aquesta situació i l’entenem com molt normal i habitual”.

Tenir sis companys a la selecció espanyola que juguen amb vostè al FC Barcelona Intersport facilita l’adaptació i el rendiment en un torneig com el Mundial?

“Sempre ajuda que tinguis companys del teu equip a la selecció. Els coneixes, tenen dinàmiques similars a la teva, però a la selecció espanyola ens coneixem tots de fa molt de temps i els nous s’integren de seguida. La diferència és que més que una selecció, i amb això en parlem tots els jugadors que som aquí, la relació entre nosaltres és més d’equip”.

I vostè ha vist com un dels joves jugadors blaugrana, Aitor Ariño, serà company seu de selecció. Com viu aquest fet?

“Els joves estan pressionant. Aquest estiu van ser campions d’Europa de seleccions i amb això es demostra el seu nivell. Cal que vagin entrant de mica en mica i seguir la trajectòria d’èxit a l’absoluta”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut