Aires de gran Clàssic al Mini

Aires de gran Clàssic al Mini

L’afició té ganes d’un ‘Miniclàssic’: omplirà el Miniestadi aquest diumenge a les 17 hores Feia gairebé 15 anys que el Reial Madrid Castella no trepitjava la Ciutat Comtal, l’última vegada va ser el 1998 i va perdre per 5 gols a 0

Ja hi ha aires de Clàssic al Mini, on no queden entrades per veure el Barça B-R. Madrid Castella de diumenge (17 h). Serà tres dies abans de l’inici de les semifinals de la Copa del Rei. L’afició respira ja els aires previs als grans partits i, com que al pot petit hi ha la bona confitura, ara, els seguidors de tots dos equips tenen ganes de veure un enfrontament entre tots dos filials. Serà possible a la 23a jornada de la Segona Divisió A. No són el primer equip, però tenen qualitat per oferir un dels millors espectacles de la Divisió d’Argent. Dos projectes, la Masia i ‘La Fábrica’, enfrontats per l’orgull i l’ambient de les grans tardes de futbol.

Els precedents d’un partit esperat

El Barça B i el Reial Madrid Castella s’han enfrontat 16 cops en la seva història. El balanç és favorable a l’equip blaugrana, que n’ha guanyat set i n’ha empatat quatre. Ara, quasi 15 anys després que els blancs trepitgessin Barcelona, torna el ‘Miniclàssic’ al Miniestadi. L’últim partit es va jugar el 20 de juny del 1998, en la cinquena jornada de la fase d’ascens a Segona A, amb un 5 a 0 per a l’equip que llavors dirigia Josep Maria Gonzalvo, i amb un equip on ja despuntaven Xavi Hernández i Carles Puyol. Tot i això, el primer partit entre filials va ser al camp de la Fabra i Coats –on jugava el B- a la Copa. El B va guanyar per 2 a 0 amb gols de Tente Sánchez i Durán, i, tot i que va perdre el partit de tornada -3 a 2-, va passar l’eliminatòria.

Bona línia blaugrana

L’equip d’Eusebio Sacristán ocupa la cinquena posició a la Segona Divisió A, mentre que els nois blancs d’Alberto Toril són setzens a 4 punts del descens. El filial blaugrana tan sols està a 2 punts de la zona d’ascens –tot i que mai podria ascendir de categoria- i ha aconseguit resultats favorables amb exPrimeres –empat a Almeria i victòria amb l’Hèrcules, el Gijón o el Vila-real. Cal destacar també que el Barça B és l’equip que marca més gols de la competició domèstica –en gran part gràcies a Deulofeu, coPitxitxi amb 12 gols, amb Riera i Jesé-, mentre que el Castella és segon en aquest registre. Així, els d’Eusebio es presentaran al ‘Miniclàssic’ encadenant vuit jornades sense perdre.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut