Bartomeu, protagonista al diari Le Figaro

Bartomeu, protagonista al diari Le Figaro

El president del FC Barcelona ha repassat l’actualitat culer en una entrevista per al mitjà francès en la prèvia del duel a Lió

Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona, ha aprofitat la prèvia del partit d’anada de la Champions League davant de l’Olympique de Lió per ser entrevistat pel diari francès Le Figaro. El rotatiu francès és un diari d’informació general de referència a França amb una tirada de més de 300.000 exemplars diaris. Bartomeu ha parlat de l’actualitat del Club amb el seu corresponsal a l’estat espanyol, Mathieu de Tallac. Aquí un extracte del més destacat de l’entrevista:

Olympique de Lió

“L’OL és un equip que té joves talents. Ara que estan classificats per als vuitens jugaran d’una manera despreocupada”.

“Als grans equips europeus, els millors jugadors són francesos. A Anglaterra, a Espanya, a Itàlia, a Alemanya..., els jugadors joves o menys joves tenen èxit. Observo que hi ha una gran generació de jugadors francesos de l’Hexàgon i d’Ultra Mar (Outre-Mar)”.

Projecte de futur

“El Barça ha apostat per dos jugadors ofensius com Dembélé i Coutinho i els vam fitxar amb els diners de Neymar. El nostre projecte està fet. Neymar va comprar la seva llibertat per 222 milions d’euros, però el Barça no volia aquests diners”.

“Quan hem fitxat De Jong, Dembélé, Lenglet, Arthur és per a un projecte a llarg termini per al Barça”.

“Sempre es parla dels jugadors del primer equip, però invertim cada any 18 milions d’euros en el nostre centre de formació. És la nostra estratègia: el talent es forma a casa”.

“Quan un jugador arriba al Barça, sap que haurà de tenir competència. És un repte per als jugadors. Alguns ho accepten i d’altres no”.

“Ens interessen molt tres escoles: la brasilera, l’holandesa i la francesa. Els talents més grans surten d’aquests països”.

Messi

“Messi és un jugador jove de 31 anys. El seu rendiment és excel·lent. Cada vegada juga millor. No sé com ho fa! Té un contracte de dos anys, però crec que la seva carrera anirà a més del 2021. Hem de pensar en joves talents. Quan Messi no jugui, ningú el podrà substituir. Ni al Barça ni enlloc més”.

Altres noms propis

“De Jong té confiança en el seu potencial. És un jugador que marcarà el futbol europeu. Té un talent increïble i una visió del futbol que és la mateixa que la del Barça i que la de l’Ajax”.

“Molts es van sorprendre, però nosaltres sabíem que Lenglet era un gran jugador i per això el vam fitxar. És cert que s’ha adaptat molt bé al nostre joc. La selecció francesa té molt bons centrals”.

SPORT-Optimized
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut