Victòria magistral abans de la Copa (106-76)

Els de Pesic refermen el liderat de la lliga amb una gran actuació coral

El Barça Lassa ha superat amb solvència al Montakit Fuenlabrada (106-76) al Palau Blaugrana en el partit corresponent a la 20a jornada de la Lliga Endesa. El matx ha estat marcat pels alts percentatges d’anotació blaugrana – on set jugadors han fet mínim deu punts- i el gran joc coral de l’equip de Pesic. Amb aquest triomf l’entrenador serbi ha sumat la victòria número 100 a l’ACB amb el Barça Lassa. El jugador més valorat del partit ha estat Séraphin amb 30 de valoració i 20 punts, el seu rècord d’anotació com a blaugrana.

El duel s’ha iniciat amb un parcial de 0 a 5 en contra, però a través de la pressió tota pista i amb un Pustovyi molt actiu en atac, els blaugrana s’han posat per davant (10-9, min 4). L’intercanvi de cops ofensius ha estat constant, però en el tram final els blaugrana han mostrat la seva millor versió mitjançant un joc ràpid i alegre que ha generat la primera escletxa (24-15, min 10).

Màquina d’anotació blaugrana

En el segon assalt de la mà d’un poderós Séraphin; encertat en el tir i col·laborant en la ràpida circulació de l’esfèrica en atac, els culers han posat una marxa més. Dos triples consecutius de Kurkic i una cistella d’Oriola han situat la màxima diferència fins al moment (38-23, min 16). Els culers han seguit amb el seu bon joc i, capitanejats per un Heurtel i un  Hanga estel·lars en el percentatge de tir, han marxat al descans amb un avantatge clar al marcador (59-36, min 20).

Un parcial d’1-8 favorable al Fuenlabrada ha permès als visitants escurçar distàncies en el marcador. La societat Séraphin-Oriola ha tornat al paquet del Palau per frenar l’empenta visitant i arribar al final del tercer període amb el 76 a 58.

Refermen el liderat

El darrer quart ha servit per confirmar el bon moment de l’equip que es situa líder en solitari a la Lliga Endesa amb un balanç de 17 victòries i 3 derrotes. A més, el Barça Lassa aconsegueix així el rècord d’anotació dels de Pesic aquest curs a l’ACB. El conjunt culer ja té la ment posada en el duel contra el València Basket, corresponent als quarts de final de la Copa del Rei, que es disputarà a Madrid del 14 al 17 de febrer.

La fitxa del partit

Barça Lassa, 106
Montakit Fuenlabrada, 76

Barça Lassa: Heurtel (15), Hanga (10), Blazic (1), Singleton (1) i Pustovyi (15) – cinc inicial – Seraphin (20), Pangos (2), Ribas (-), Smits (12), Oriola (12), Kuric (16) i Claver (2)
Montakit Fuenlabrada:
Earl (-), Popovic (11), Chema (2), Clark (4) i Eyenga (2) – cinc inicial – Ian (10), Rupnik (6), Bellas (3), García (2), Cruz (22), Kemp (6) i Kravtsov (8)

Parcial: 24-15 / 59-36 / 76-58 / 106-76

Àrbitres: Carlos Cortés, Martín Caballero i Javier Torres.

Observacions:  Al descans del matx, Juan Carlos Navarro ha rebut, de mans de la Federació Catalana de Bàsquet un reconeixement a la seva trajectòria a la pista del Palau Blaugrana.