El dorsal ‘1’ d’Aitor Egurrola ja brilla al Palau Blaugrana

El dorsal ‘1’ d’Aitor Egurrola ja brilla al Palau Blaugrana

El Palau Blaugrana ha viscut un migdia ple d’emocions amb l’acte de retirada de la samarreta d’un porter llegendari i de l’esportista més llorejat del Club

La llegenda d’Aitor Egurrola és i serà eterna. Pels que han tingut el plaer de veure’l fer aturades entre el 1998 i el 2022 al Palau Blaugrana i pels que aixecaran la mirada a la part més alta del feu barcelonista i veuran el seu dorsal ‘1’ ben gros. La samarreta de l’esportista més llorejat de la història del FC Barcelona s’ha retirat aquest diumenge en un emotiu acte que ha estat a l’alçada del ‘pop’.

La jornada ha estat farcida de simbolisme i d’homenatges a Egurrola, que ha pogut rebre l’afecte dels aficionats en una sessió de signatures a la Barça Store abans del duel. També abans de començar el partit, el protagonista del dia ha entrat a la pista per rebre dos reconeixements.

Carmelo Paniagua, president de la Federació Espanyola de Patinatge, ha entregat la insígnia d’or de la RFEP per la seva trajectòria esportiva i Benjamí Pons, president de la Federació Catalana de Patinatge, també ha rebut un guardó per la seva trajectòria. Ambdós reconeixements no van poder entregar-se en les respectives gales federatives i ara Egurrola ha rebut els reconeixements amb els aplaudiments d’un públic que ha omplert el Palau Blaugrana.

Egurrola ha presenciat el duel de play-off Barça – Alcoi a la Llotja, al costat del president Joan Laporta. I un cop acabat el partit, ha començat l’esperat homenatge amb una actuació musical del cantant Víctor Arbelo. El ‘pop’ ha entrat a pista acompanyat per un passadís d’honor realitzat per excompanys de vestidor i l’actual primer equip blaugrana.

En un acte conduït per Aleix Santacana, Egurrola ha fet un repàs de la seva trajectòria acompanyat de la seva família i, al videomarcador, han aparegut els testimonis de Carlos Figueroa (el tècnic que el va fer debutar), Carlitos López (l’autor del primer gol que va encaixar Egurrola a l’OK Lliga i també excompany al Barça entre el 2004 i el 2011). També li ha fet arribar un missatge Carles Folguera (porter del Barça entre el 1995 i el 2003).

Els 78 trofeus obtinguts per l’esportista més llorejat del Barça també han format part de l’acte, introduïts gràcies als joves jugadors de l’hoquei formatiu blaugrana i als jugadors del primer equip, formant una imatge espectacular sobre el parquet del Palau.

I llavors ha arribat l’hora de la veritat. Beto Borregán, única samarreta d’hoquei penjada al Palau fins el dia d’avui, ha entregat a Egurrola un estic dissenyat per a l’ocasió. I amb aquest estic a les mans, Egurrola ha donat peu a la retirada de la lona que ocultava un dorsal ‘1’ que passa a ser únic.

L’homenatge ha acabat amb el públic dempeus i l’última volta d’honor de la Llegenda Egurrola a la seva casa blaugrana. Una casa en la qual sempre serà benvingut. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut