Nil Roca: “He decidit fer un canvi d’aires”

Nil Roca: “He decidit fer un canvi d’aires”

El defensa blaugrana disputarà els seus últims partits al Palau: “espero acabar de la millor manera possible”

Els partits de les semifinals i, en cas de classificació, els de les finals del play-off de la Parlem OK Lliga seran els últims duels de Nil Roca al Barça. “És el club que porto al cor des de ben petit i espero acabar de la millor manera possible, gaudint dels últims partits al Palau i guanyant l'OK Lliga”, expressa Nil Roca.

El ‘24’ blaugrana acaba contracte el 30 de juny i va rebre una oferta una renovació, però ha decidit finalitzar l’etapa com a barcelonista. “He rebut ofertes i al final hem pres una decisió, amb la meva família, de viure una nova experiència i un canvi d’aires”. “Jo veia impossible marxar del Barça perquè la nostra família és culer però és una decisió meditada”.

Roca assegura que “seguiré sent un culer de cor i animo als aficionats a que vinguin al Palau perquè junts som més forts i així em podré acomiadar de l’afició com m’agradaria”. “La vida dona moltes voltes i no és un adéu, sinó un fins aviat”.

Els últims partits de Nil Roca al Palau Blaugrana seran els de les semifinals d’aquest dissabte (12.15) i dilluns (21.00) contra el Reus Deportiu Virginias. Podria haver-hi un cinquè partit de l’eliminatòria (7 de juny). En cas de classificació, es disputaran les finals contra el Deportivo Liceo o el Noia Freixenet el 10 i el 12 de juny al Palau. El cinquè i darrer partit, si és necessari, seria el 21 de juny.

Al Barça des de 2012

Nil Roca va arribar a l’hoquei formatiu blaugrana la temporada 2012/13, procedent de l’Arenys de Munt i juntament amb el germà bessó Blai Roca (porter del Noia Freixenet actualment). “La trucada del Barça va ser una il·lusió immensa. Recordo amb moltes ganes de que arribés el cap de setmana per jugar el partit i fer-ho bé”.

En una entrevista amb Barça TV, el defensa de 24 anys fa balanç: “Vaig entrar sent un nen i vaig viure l’adolescència a Can Barça. El fet de viure sense la família et fa madurar i el Barça ha sigut clau per arribar a ser el jugador que soc ara”. També descata el nom d’Edu Castro: “és qui em fitxa als 14 anys. Ens coneixem moltíssim i tinc una confiança amb ell que no tindré amb cap més entrenador”.

Èxits a la base i al primer equip

Durant la seva etapa a l’hoquei formatiu blaugrana, Roca va guanyar els els campionats de Catalunya i d’Espanya infantils (2013), juvenils (2015) i júniors (2015 i 2016). Amb el Barça B va aconseguir la Copa de la Princesa i el títol d’OK Lliga Plata.  

El curs 2014/15 va debutar amb el primer equip, entrenant-se a l’OK Lliga, a la Lliga Europea i a la Intercontinental. La temporada 2015/16 va disputar 16 partits i va ser autor de sis dianes. El següent pas va ser una cessió al Noia Freixenet i va convertir-se en jugador del primer equip blaugrana el curs 2018/19, arribant a la quinzena de títols amb el Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut