Bidasoa Irún - Barça: Els blaugranes assalten la pista del sotscampions (26-32)

Els homes de Carlos Ortega han vençut a domicili i segueixen invictes en aquest inici de temporada

El Barça d'handbol visitava avui la pista del Bidasoa Irún, subcampió de la lliga l'última temporada. Ja avisava Luis Frade a la prèvia: “És molt difícil de jugar allà. El pavelló està sempre ple i haurem de donar-ho tot per emportar-nos la victòria”. Arribava el Barça després d'haver veçut en les dues primeres jornades de la Lliga Sacyr Asobal i haver donat continuitat al bon moment vencent en els dos primers compromisos europeus de la temporada, mentre que el Bidasoa era el cinquè a la taula després d'un empat en el debut i una victòria en la segona jornada.

Un homenatge previ a Thomas Svensson, que va jugar als dos clubs al llarg de la seva carrera, ha estat l'avantsala d'un partit que ha comptat amb un gran ambient a les grades i que el Barça s'ha pogut emportar després de vèncer per 26 a 32.

Sense temps per descansar

No ha pogut descansar el Barça després de disputar un partit europeu el passat dijous. Amb menys de 40 hores de descans, els blaugranes han saltat a la pista i s'han avançat amb un gol de Dika Mem, però un parcial de 3-1 pels locals ha fet que els blaugranes es posessin el mono de treball i comencessin a carburar. Després dels primers deu minuts (5-5), el Barça ja ha pujat una marxa i s'ha avançat en un marcador que sempre els ha estat favorable.

Amb un imparable Dika Mem, que als primers 20' ja havia anotat quatre gols, el partit ha entrat en un període de passivitat en el que cap dels dos equips han pogut veure porteria gairebé durant cinc minuts, mentre en el marcador el 9-14 s'havia instal·lat. Finalment, abans d'arribar al descans, Bidasoa i Barça han tornat a marcar i el resultat de la mitja part ha estat de 9 a 16.

Control total

No ha hagut de fer més que controlar el partit el Barça després d'haver mig resolt la feina al primer temps. Els de Carlos Ortega han dominat i s'han sentit còmodes durant la totalitat del partit, i aquesta vegada Dika Mem ha donat pas a Haniel Langaro perquè fos aquest el responsable anotador de l'equip. Als primers cinc minuts, el brasiler ha estat l'únic golejador blaugrana, convertint quatre gols consecutius.

En el tram final Carlos Ortega ha introduit canvis i ha donat minuts a jugadors meys habituals. Un parcial de 4-0 pels locals ha apretat una mica el marcador d'un partit amb clar color blaugrana. El Barça ha detectat els moments per pujar la intensitat i ha mostrat una gran imatge en un pavelló amb una gran tradició d'handbol.

D'aquesta manera, els culers sumen la seva tercera victòria consecutiva a la Lliga Sacyr Asobal i són els líders de la classificació. El proper partit serà el proper dimecres davant el Telekom Veszprém en un nou copromís corresponent a la EHF Champions League.

Bidasoa Irun, 26
Barça, 32

Bidasoa Irun: Xoan Ledo (-), Iñaki Cavero (4), Ander Ugarte (5), Mikel Zabala (2), Kauldi Odriozola (4), Víctor Rodríguez (3), Adrián Fernández (-) - set inicial - José Manuel Sierra (-), Tao Gey-Emparan (2), Eneko Furundarena (2), Julen Mugica (2), Gorka Nieto (1), Dariel García (1)
Barça: Pérez de Vargas (-), Aleix Gómez (2), Dika Mem (5), Ludovic Fabregas (-), Thiagus Petrus (-), Makuc (4), Ali Zein (2) -set inicial-. Maciel (-), Janc (2), Parera (1), Langaro (6), Ángel Fernández (3), Richardson (6), Frade (1).
Parcials: 3-2 / 5-5 / 6-8 / 7-11 / 9-14 / 10-16 (descans) 14/19 / 15/22/ 15-24/ 19-27 / 22-28 / 26-32 (final)
Àrbitres: Jesús Escudero Santiuste - Jorge Escudero Santiuste