Barça-Abanca Ademar León: Campions de la Supercopa d'Espanya! (30-27)

Els de Carlos Ortega sumen el primer títol del curs en un duel igualat i en què els blaugrana han capgirat el marcador a la segona meitat

Campions de la Supercopa d'Espanya! El Barça ha sabut patir i lluitar en una final en la qual un bon Abanca Ademar León (30-27) no ha posat les coses gens fàcils. La primera meitat ha estat dominada pel conjunt local, que ha buscat atacs lents davant un Barça que no s'ha trobat còmode a la pista. A la represa, els de Carlos Ortega han imprès una marxa més i han capgirat el marcador tot i la igualtat del matx fins al final. El president Joan Laporta ha estat present al partit per donar suport a l'equip. N'Guessan s'ha hagut de retirar del partit per unes molèsties.

Superats en el marcador

El Barça ha vist com els primers minuts han estat marcats pel desencert dels dos conjunts. L'1-2 al minut 5 de joc demostra el poc encert inicial per part dels dos conjunts. Amb el pas dels minuts Abanca Ademar León s'ha mostrat més encertat que el Barça i això s'ha reflectit en el marcador del Pavelló Vicente Trueba de Torrelavega. Diferències properes als quatre gols (11-15. min 26) per part d'Ademar León i que al descans s'han quedat en tan sols dues dianes (13-15).

Reacció blaugrana

Els de Carlos Ortega han sabut reaccionar abans del descans i els bons minuts culers s'han mantingut a la segona meitat. Un parcial general de 19-12 ha permès als culers imposar-se en el definitiu 30-27. Una millor circulació en atac i un bon Pérez de Vargas ha evitat que Ademar de León pogués tornar a situar-se per davant. D'aquesta manera, el Barça conquereix la seva 24a Supercopa d'Espanya. Just abans de disputar, aquest dimarts contra Fraikin Granollers, la Supercopa catalana (20.45 hores).

Barça, 30
Ademar León, 27

Barça: Pérez de Vargas (-), Mem (4), Aleix (6), Petrus (-), Cindric (2), Langaro (-) i Fabregas (1) -set inicial-, Janc (2), Fernandez (5), Makuc (-), Richardson (2), N'Guessan (1), Frade (3) i Zein (4).

Ademar León: Papantaonopoulos (Bomastar), Casqueiro (2), Jaime Fernández (2), Virbauskas (4), Gonzalo Pérez Arce (8, 4p), Boskos (3) i Milosavljevic (3) -set inicial-, Liapis (1), Santista (4) i Oljia.

Parcials: 1-2, 3-5, 6-8, 8-10, 11-14, 13-15 (descans), 15-17, 18-18, 20-19, 25-22. 27-25, 30-27.

Àrbitres: Alberto García i Alberto Rodríguez.