Barça - Frigoríficos Morrazo: Abaixen el teló d'una lliga perfecta (35-23)

En un matí de comiats al Palau, els de Xavi Pascual han sumat la victòria número 34 en 34 jornades i han tancat una competició regular sublim

En un matí on s'ha aixecat el títol lliguer tampoc hi ha hagut espai espai per a la derrota. El Barça ha completat una Lliga Sacyr ASOBAL magistral. Amb la victòria davant el Frigoríficos Morrazo (35-23), els culers han comptat tot i cada un dels partits amb triomf; 34 en 34 jornades. Exhibint concentració des del segon u, com en tot el camí regular, els de Xavi Pascual han imposat el seu ritme de joc al Palau Blaugrana. Un escenari que també ha viscut emocions a flor de pell

Perquè el temple barcelonista ha abaixat el teló del curs 2020/21. I també ha vist el darrer partit de locals de Xavi Pascual, Raúl Entrerríos, omnipresent en tota la pista i amb 2 gols, Cédric Sorhaindo, impermeable en defensa, i David Barrufet. També s’han acomiadat Jure Dolenec, amb dues dianes, Aron Pálmarsson, Alex Pascual, amb tres gols, i Kevin Möller, amb focus en la segona part amb un 47% d'efectivitat en aturades.

Un partit més, superiors de principi a fi...

Però, en la darrera jornada, res ha canviat en la pista. La posada en escena ha estat magistral i no ha trobat resistència rival. L'elenc barcelonista ha mostrat embranzida i energia en els primers atacs i en les primeres defenses. Amb gols en transicions ràpides i uns tres pals tapiats, el Barça ha construït els primers avantatges. Una diferència que no ha abandonat en cap moment de partit.

Aleix Gómez i Dika Mem han liderat les estadístiques anotadores de la primera part, però l'extrem i el lateral drets han estat escudats per la coralitat blaugrana. Impertorbable també davant els atacs de set del conjunt gallec. Incapaç de trobar espais en la muralla barcelonista, i contrarestar les dianes culers. D'aquesta manera, no ha pogut imposar el seu discurs a l'incontestable 20-11 del descans

...per construir la victòria 34 en 34 jornades

Una vegada més i per no trencar la tònica del curs, els culers han monopolitzat totes les facetes del joc. En conseqüència, la funció barcelonista ha tingut continuïtat a la segona part. Un període que ha estat testimoni de com els de Xavi Pascual han seguit pintant les estadístiques ofensives, amb Langaro i Fàbregas sobresortint, i defensives per amarrar el triomf 34 en Lliga

Perquè l'irrefutable 35-23 final ha arrodonit els gols a favor i en contra del millor equip de la Lliga Sacyr ASOBAL. No només per les 34 jornades guanyades, també per monopolitzar els números de gols a favor, 1.315, i de gols en contra, 818. Un títol merescut que el Barça ha aixecat al cel del Palau Blaugrana. El treball s'ha convertit en confeti, que ha inundat la pista del Palau Blaugrana; plena també d'emoció i sentiments.

Ara, els passos triomfals blaugranes han de seguir en la Copa Sacyr ASOBAL i l’EHF Final4 de la Champions. Els pròxims reptes d'un campió de Lliga Sacyr ASOBAL superb

FITXA DEL PARTIT

Barça, 35
Frigoríficos Morrazo, 23

Barça: Pérez de Vargas (-), Entrerríos (2), Aleix Gómez (4), Mem (5), Alex Pascual (3), Langaro (6) i Frade (3) -set inicial- Möller (-), Petrus (-), Makuc (-), Sorhaindo (-), Janc (1), Diocou (2), Fàbregas (6), Dolenec (2)
Frigoríficos Morrazo: Gerard Forns (-), Daniel Fernández (-), Santiago López (1), Cerqueira (3), Juan Carlos Quintas (3), Martí Villoria (4) i David Iglesias (1) -set inicial- Ribeiro (1), Brais González (5), Martín Gayo (2), Soliño (-), Baptista (3), Muratovic (-), Menduiña (-), Simes (-)

Parcials: 2-0; 6-1; 11-3; 12-7; 16-8; 20-11 // 23-13; 27-15; 29-18; 32-18; 34-21; 35-23

Àrbitres: Roberto Carlos Mendoza i Juan Pablo Visciarelli