El paper dels internacionals blaugranes

El paper dels internacionals blaugranes

Quatre ors -amb bitllet olímpic- i una plata en l’Europeu, el guardó de Millor Porter per a Pérez de Vargas i la classificació per al Mundial de Thiagus Petrus, entre d’altres

El Barça recuperarà aquest dimecres tots els efectius després de l’aturada internacional, en què el gruix de la plantilla ha complert amb els compromissos de les respectives seleccions. 11 blaugranes van disputar l’Europeu amb resultats molt diversos. Destaca el títol dels internacionals espanyols (Pérez de Vargas, Entrerríos, Ariño i Aleix), que els va atorgar el bitllet olímpic, i la medalla de plata de Cindric amb Croàcia. Més enllà de l’Euro2020, Thiagus Petrus ha aconseguit amb el Brasil la classificació per al proper Mundial d’Egipte 2021.

Cinc medalles europees

L’Europeu de Noruega, Àustria i Suècia va finalitzar el diumenge amb el títol de la selecció espanyola, representada per quatre blaugranes. Raúl Entrerríos, capità dels Hispanos, va aixecar el segon Europeu consecutiu; Gonzalo Pérez de Vargas va ser considerat el Millor Porter del campionat, i Aitor Ariño i Aleix Gómez van tenir un paper molt destacat en els extrems del combinat de Jordi Ribera. El títol espanyol, a més, els va donar el bitllet directe per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, una espina que els Hispanos tenien clavada des de fa quatre anys, quan van quedar fora de Río 2016.

La victòria espanyola en la final (22-20) va provocar que Luka Cindric, amb Croàcia, s’hagués de conformar amb la medalla de plata. Un èxit per al combinat balcànic, que lluitarà per la plaça a Tòquio en el preolímpic del mes d’abril. El mateix que farà Jure Dolenec amb Eslovènia, després d’acabar l’Europeu en una meritòria quarta posició. Destacable també va ser el paper d’Aron Pálmarsson amb una Islàndia que va caure en la Main Round.

A l’altra punta del món, la Brasil de Thiagus Petrus acollia el Campionat de Sud i Centreamèrica, que donava accés al proper Mundial d’Egipte. Els carioques, capitanejats pel ‘22’ blaugrana, va aconseguir la classificació gràcies a la segona posició. Van guanyar els primers quatre partits còmodament contra Paraguai, Bolívia, Xile i Uruguai, i van caure per la mínima (24-25) en la darrera jornada contra Argentina.

Les notes negatives de l’Europeu van ser les eliminacions prematures de França i Dinamarca, dues de les favorites al títol en arrencar el campionat. Els Bleus, amb Sorhaindo, Fabregas i Mem, van quedar eliminats en la fase preliminar després de les dues derrotes inicials, contra Portugal i Noruega. La Dinamarca de Lasse Andersson, per la seva banda, també va ser eliminada en les primeres de canvi tot i sumar un empat contra Hongria i una victòria contra Rússia.

Foto: Stephane Pillaud / RFEBM

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut