A punt per a la segona volta de Champions

El Barça lidera el grup A amb 12 punts, igualat amb el PSG, abans d’iniciar la segona ronda de partits aquest dissabte (20h) contra l’Aalborg Handbold al Palau

Aquesta setmana la VELUX EHF Champions League arrenca la segona volta de la fase de grups. Després dels 7 partits inicials, el Barça afronta la segona volta en la millor posició possible, liderant el grup A. El conjunt de Xavi Pascual ha sumat 12 punts de 14 possibles en la primera part de la competició, i encapçala el grup igualat amb el PSG. Els blaugranes, però, van guanyar el duel directe contra els francesos i a més són l’equip amb millor balanç de gols a favor i en contra.

La segona volta té un format capicua, és a dir que té l’ordre invers a la primera. El Barça arrencarà la segona part de la fase de grups rebent a l’Aalborg Handbold, contra qui va jugar sis dies enrere a Dinamarca (30-34), i al Flensburg, a qui va superar una setmana abans a Alemanya (27-34). Es tracta d’una època crucial, com ve destacant Xavi Pascual les darreres setmanes. “És una època en què no guanyes res, però pots perdre molt”, ha insistit el tècnic.

Calendari d’alta exigència

Abans de l’aturada del Nadal i de l’Europeu de seleccions (10-26 de gener), el Barça visitarà la pista del PSG (1 de desembre), amb qui ara mateix comparteix el liderat. En el proper mes de febrer del 2020 es tancarà la fase de grups amb dos partits a domicili (Elverum i Celje Pivovarna Lasko) i dos més al Palau (PPD Zagreb i Pick Szeged).

El Barça és, amb la primera volta completada, l’equip amb millor balanç atac-defensa. És el segon equip més golejador, amb 246 gols marcats (el THW Kiel n’ha marcat 249), i el quart menys golejat, amb 184 gols rebuts. Una dada ajustada, ja que l’equip menys golejat és el Flensburg amb 179. Així doncs, els blaugranes tenen un balanç de +62, molt per sobre del +35 del PSG i el +31 del Kiel, líder del grup B.

Després de les dues victòries consecutives lluny del Palau Blaugrana, el Barça buscarà mantenir el bon nivell a casa davant dos rivals capdavanters en un marge de set dies (Aalborg i Flensburg) abans d’afrontar la visita a la pista de l’actual colíder, el PSG.