Barça Lassa - PGE Vice Kielce: Tanquen la Final Four amb el tercer lloc (40-35)

Els blaugrana guanyen la final de consolació per acomiadar-se de Colònia amb el cap ben alt i acabar la temporada amb un triomf d'orgull

Victòria molt treballada del Barça Lassa per tancar la temporada amb un triomf. Els culers han superat el Kielce (40-35) en la final de consolació i acaben en tercera posició a la Final Four de la VELUX EHF Champions League, una victòria que permet als blaugrana acomiadar-se de Colònia amb el cap ben alt.

Igualtat inicial

El matx ha començat amb un intercanvi de cops constant, amb tots dos equips força endollats en atac i sense cap conjunt sent capaç d'obrir escletxa en el marcador. Dika Mem, Pálmarsson i Víctor Tomás, amb dos gols cadascun al primer tram de la primera meitat, han liderat els atacs blaugrana per començar a obrir escletxa.

Tot i el bon encert culer en atac, el conjunt polonès ha mantingut el ritme per no quedar-se enrere en el marcador. Els blaugrana, però, han aconseguit anar guanyant de cinc (18-13), sent el màxim avantatge al primer temps, però, finalment, el Kielce ha retallat distàncies per marxar al descans amb 20-16 en l'electrònic. Dolenec, amb quatre gols (tres des dels 7 metres), ha estat el màxim golejador del primer període.

Resisteixen a les adversitats

Ja al segon temps, el Barça no ha tret el peu de l'accelerador i ha seguit amb un bon ritme anotador, amb un Dolenec que ha seguit força endollat des del punt de penal i amb Dika Mem molt fi de cara a gol (vuit gols i nomenat MVP del partit). Tot i així, els polonesos han continuat insistint fins a arribar a col·locar-se a només dos gols (31-29), però els de Xavi Pascual han tret el caràcter i amb dos gols de Víctor Tomás i Ilic han tornat a situar el +4 en el marcador.

Tot i el carrusel d'exclusions (el Barça ha arribat a jugar amb només quatre jugadors sobre la pista), els blaugrana no s'han arronsat, i fins i tot han aconseguit anotar tot i jugar amb tres homes menys (en total, nou exclusions per al conjunt culer). Ja als darrers minuts, els barcelonistes no han donat opció que el Kielce s'apropés en el marcador i han acabat enduent-se el triomf per un contundent 40-35. Finalment, victòria d'orgull del Barça Lassa, que acaba la Final Four en tercera posició i tanca així la temporada.

Barça Lassa, 40
PGE Vice Kielce, 35

Barça Lassa: Pérez de Vargas (-), Víctor Tomás (5), Andersson (2), Dika Mem (8), Ilic (6), Pálmarsson (3) i Fàbregas (3) -set inicial-. Entrerríos (3), Sorhaindo (-), Ariño (-), Aleix Gómez (2), Thiagus Petrus (-), Dolenec (7), Gilberto Duarte (1), Möller (-).
PGE Vice Kielce: Cupara (-), Cindric (3), Jurkiewicz (-), Janc (4), Karalek (6), Mamic (1) i Álex Dujshebaev (5) -set inicial-, Kulesh (3), Ángel Fernández (1), Jachlewski (1), Lijewski (1) i Moryto (10).
Parcials: 4-3 / 9-5 / 10-7 / 13-10 / 16-13 / 20-16 / descans / 24-19 / 29-23 / 30-26 / 33-29 / 36-32 / 40-35
Àrbitres: Duarte Santos i Ricardo Fonseca. Han exclòs dos minuts Thiagus Petrus (3), Entrerríos (2), Andersson, Víctor Tomás, Aleix Gómez i Fàbregas per part blaugrana, mentre que, per part del Kielce, han estat Jurkiewicz (2), Ángel Fernández (2), Mamic, Cindric i Karalek.