Barça Lassa – Fraikin BM Granollers: El derbi és culer! (38-27)

Una gran defensa i els contraatacs fulgurants blaugranes asseguren el triomf davant el conjunt vallesà

El Barça Lassa s’ha endut el duel català disputat al Palau Blaugrana en el matx que ha tancat la 27a jornada de la Lliga Asobal. Un parcial de 9-2 entre els minuts 25 i 39 ha tombat un Fraikin Granollers que no ha aguantat els contraaatacs blaugranes. Möller, molt encertat sota els pals amb les seves aturades i Entrerríos, Ilic i Duarte, de cara a porteria, han estat els jugadors més destacats d’un Barça Lassa que ha viscut una dolça ressaca europea.

Els de Pascual han sortit a la pista amb una clara intenció: ser demolidors a la contra. I així han arribat tots els gols blaugrana en els primers sis minuts, amb Ariño i Entrerríos (4 gols al minut 10 de partit) molt encertats en els primers compassos del matx (8-4, min. 10). Però amb el pas dels minuts, el ritme ha baixat i les imprecisions han fet acte de presència, un fet que ha accelerat la rotació de Pascual. El Fraikin Granollers ha aprofitat una aturada del joc per escurçar diferències fins a igualar el matx al minut 10 de la mà d’Adrià Figueras i de l’exblaugrana Antonio García.

La resposta local no s’ha fet esperar i, amb un parcial de 4-1 s’ha col·locat amb 14-11 a l’electrònic (min. 20). I en els darrers instants de la primera part, tres ràpides fuetades a la contra propiciades per les aturades i les passades de Möller des de la porteria han eixamplat diferències perquè el Barça Lassa marxés als vestidors dominant per 21-15.

Defensa asfixiant per assegurar la victòria

Els de Pascual no han volgut donar opció als vallesans i en l’inici de la segona meitat, els han deixat sense anotar durant nou minuts i tretze segons (25-16, min. 29). Un parcial, sumat als darrers minuts de la primera meitat, de 9-2 que ha sentenciat el matx.

Però el Fraikin BM Granollers ha tirat d’orgull i s’ha apropat a l’electrònic amb un parcial de 0-4, frenat de forma ràpida pel Barça Lassa, que ha estabilitzat les diferències sempre al voltant dels sis gols (28-22, min. 47). A partir d’aquest moment, el matx ha entrat en una dinàmica d’intercanvi de gols per part dels dos conjunts, un escenari on el Barça Lassa s’ha trobat còmode (33-25, min. 52).

Els darrers compassos del joc han servit als de Xavi Pascual per afusellar una vegada darrera l’altra els pals defensats per Almeida fins a col·locar el 38-27 final. L’equip, sense gairebé descans, tornarà a jugar aquest divendres a les 19.00 hores contra el Teucro en terres gallegues.

Fitxa del partit

FCB, 38
Granollers, 27

Barça Lassa: Möller (-), Tomás (2), R.Entrerríos (6), Ariño (4), Thiagus Petrus (1), Dika Mem (3), Fabregas (1) – set inicial- Pérez de Vargas (P.S.) Sorhaindo (1), N’Guessan (1), Aleix (4), Sypzrak (1), Dolenec (4), Duarte (5), Ilic (5), Pálmarsson (-).

Fraikin BM Granollers: Almeida, Adrià Figueras (8), Adrià Martínez (2), Gassama (2), Ian Tarrafeta (1), Álex Márquez (5) i Antonio García (4) -set inicial- Marc Guàrdia (P.S.), Marc Garcia (-), Álvaro Ferrer (-), Varela (2), Maestro (2), Victor Sáez (-), Vukasin (-), Sergi Franco (1) i Popovic (-).

Parcials cada cinc minuts: 3-3, 7-4, 10-8, 14-11, 16-13, 21-15 (descans), 23-15, 25-16, 28-21, 30-23, 35-26, 38-27 (final).

Àrbitres: Oscar Raluy i José María Iniesta. Groga a Thiagus Petrus (min. 8), Adrià Martínez (min. 9), Victor Tomás (min. 15) i Antonio Garcia (min. 16).

Incidències: 970 espectadors al Palau Blaugrana.