La millor anada de quarts convida a l’optimisme

La millor anada de quarts convida a l’optimisme

Des que la Lliga de Campions es disputa en el format actual, el Barça Lassa mai havia aconseguit una renda de set gols als quarts, i tampoc mai li han remuntat una eliminatòria amb avantatge de l’anada

Aquest any la VELUX EHF Champions League celebrarà el 10è aniversari del format actual, que culmina amb la celebració de la Final Four a Colònia. Una cita a la qual no hi vol faltar el Barça Lassa, l’equip que més presències acumula al Lanxess Arena. En el camí cap a la capital de l’handbol modern, el conjunt de Xavi Pascual té gran part de la feina feta, després de la gran victòria (25-32) a la pista del Nantes en l’anada dels quarts de final. Aquest dissabte (19.30 h) el Palau Blaugrana acollirà la tornada, l’últim esglaó que ha de superar l’equip per posar els dos peus al Lanxess Arena.

Les sensacions són immillorables, si fem cas al rendiment de l’equip durant tota la temporada, i els números històrics també conviden a l’optimisme. I és que el Barça Lassa mai havia aconseguit una renda de set gols en un partit d’anada dels quarts de final. Els culers guarden en la memòria nombroses remuntades al Palau, però en aquesta ocasió la feina ja ve mig feta de França. El +7 aconseguit a l’H Arena de Nantes és el millor registre del Barça des que la Champions se celebra amb l’actual format. Fins ara s’havien guanyat tres partits d’anada, dos a casa i només un a domicili.

La història, a favor

En les dues primeres temporades de Final Four (2009/10 i 2010/11) el Barça va arrencar els quarts de final amb victòria al Palau. En el primer cas, per 33-27 contra el Veszprém hongarès, i un any més tard per 27-25 contra el Kiel alemany. Després de tres temporades de derrotes en les anades de quarts, la temporada 2014/15 els blaugranes van aconseguir la victòria a la pista del Zagreb (23-25). Des d’aleshores, dos cursos començant amb derrota a Kiel i una temporada sense disputar quarts. A més, durant aquesta època el Barça mai ha vist com el seu rival li capgirava un resultat favorable en una eliminatòria d’anada i tornada, ni als quarts de final ni tampoc als vuitens.

La victòria a Nantes, sumada a les bones sensacions que transmet l’equip durant tot el curs, conviden a l’optimisme. Malgrat tot, resten 60 minuts d’eliminatòria contra l’actual subcampió d’Europa, i el paper de l’afició tornarà a ser decisiu. El ritme de venda d’entrades és molt alt, i tot fa pensar que el Palau Blaugrana viurà, aquest dissabte a les 19.30 hores, una nova festa europea de la mà del Barça d’handbol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut