HBC Nantes – Barça Lassa: Exhibició d'handbol per posar un peu a Colònia (25-32)

Gran victòria blaugrana a l'anada dels quarts de final de la Champions per encarrilar l'accés a la Final Four

Espectacular triomf del Barça Lassa. Els culers han superat amb contundència a l'HBC Nantes (25-32) en el partit d'anada dels quarts de final de l'EHF Champions League. Una gran exhibició barcelonista que permet als de Xavi Pascual posar un peu a la Final Four de Colònia, accés el qual intentaran certificar al partit de tornada al Palau (dissabte 4 de maig, 19.30 hores).

La primera part ha iniciat amb molta igualtat i amb la intensitat esperada en un partit d'aquestes característiques. Els dos equips han mantingut l'estira-i-arronsa al marcador en els primers 15 minuts, fins que, a poc a poc, els barcelonistes han començat a obrir escletxa mitjançant el bon encert en atac i mantenint-se molt segurs en defensa.

Fabregas, amb quatre gols al primer temps, ha estat el més destacat per part culer, mentre que l'exblaugrana Valero Rivera, amb bones incursions des de l'extrem, ha estat qui més ha posat en problemes a un Gonzalo molt segur sota pals. Les diverses pèrdues del Nantes, sumada a la gran intensitat defensiva barcelonista i la bona circulació de la pilota, han permès als de Xavi Pascual marxar al descans amb un bon avantatge al marcador: 12-16.

La piconadora blaugrana no s'atura

El segon temps ha seguit la mateixa dinàmica que els darrers minuts de la primera meitat, amb el Barça Lassa com un vendaval sobre la pista. Un parcial inicial d'1-4 ha situat als barcelonistes a +7 (13-20), una escletxa que seria ja insalvable per als locals. Amb Fabregas totalment imparable (ha acabat anotant 9 gols), els barcelonistes s'han arribat a situar a +10 sobre el Nantes (15-25), amb dos gols consecutius de Dolenec i Andersson.

Els francesos han intentat retallar distàncies al marcador, i a poc a poc ho han aconseguit, però sense poder apropar-se als culers. De fet, els locals han arribat a situar-se a sis gols, però dues dianes d'Ilic i Fabregas als darrers compassos, juntament amb un gol d'Emonet sobre la botzina, han situat el 25-32 definitiu. Finalment, victòria blaugrana per set gols que permet als barcelonistes posar un peu a la Final Four de Colònia. Ara, els culers hauran de rematar l'eliminatòria al partit de tornada al Palau (dissabte 4 de maig, 19.30 hores).

HBC Nantes, 25
Barça Lassa, 32

HBC Nantes: Bonnefoi (-), Balaguer (1), Lazarov (2), Tournat (3), Gurbindo (1), Lagarde (4), Valero Rivera (8) -set inicial-. Siffert (-), Delecroix (1), Guillo (-), Nyokas (3), Auffret (-), Pechmalbec (1), Feliho (-), Emonet (1), Imare (-).
Barça Lassa: Pérez de Vargas (1), Ariño (1), Aleix Gómez (3), Thiagus Petrus (-), Dika Mem (2), Pálmarsson (3) i Fabregas (9) -set inicial-. Víctor Tomás (3), Entrerríos (1), Sorhaindo (1), Andersson (2), Dolenec (1), Gilberto Duarte (3), Ilic (2).
Parcials: 2-2 / 3-5 / 6-7 / 7-11 / 10-13 / 12-16 (descans) 14-20 / 15-23 / 16-26 / 20-27 / 21-29 / 25-32 (final)
Àrbitres: Matija Gubica i Boris Milosevic