Barça Lassa – Anaitasuna: Triomf en l’últim test abans de visitar Nantes (35-26)

Sense relaxacions malgrat haver guanyat ja la Lliga, els de Pascual han sumat un nou triomf a l’Asobal després de l’aturada per seleccions

Amb la Lliga ja guanyada, acabat de proclamar campió de la Copa del Rei, després d’una aturada per seleccions i abans de l’inici de l’eliminatòria dels quarts de la Champions contra el Nantes. Ni així es cansa de guanyar el Barça Lassa, que ha derrotat l’Anaitasuna al Palau en partit de la Lliga Asobal (35-26).

Així, el dia que els de Xavi Pascual han ofert el trofeu de la Copa, també han brindat un nou triomf a l’afició després de 27 dies sense partit al Palau. Un incentiu important, tot i que també ho ha estat poder afrontar l’imminent partit del proper dimecres contra el Nantes amb una victòria més al sac a la Lliga. Aleix Gómez i Dika Mem, amb sis gols, han estat els màxims golejadors d’un partit en què també han destacat Gonzalo Pérez de Vargas i Kevin Moller a la porteria. Ariño i N’Guessan han descansant, mentre que l’extrem del filial Àlex Pascual ha completat la convocatòria.

El partit es trenca en el segon temps

El resultat al descans ha estat 16-11, una diferència que ha estat la màxima dels primers 30 minuts. Fet que ha demostrat que el Barça no ho ha tingut fàcil, malgrat el resultat final (35-26), especialment en una primera meitat força igualada. L’Anaitasuna ha aguantat bé, amb bons minuts de Patrick Nicolai a la porteria, però els parcials del Barça i la gran actuació de Gonzalo Pérez de Vargas, amb gairebé un 50% d’efectivitat en les aturades, han decantat el resultat al descans.

Després del pas pels vestidors, el desgast físic dels visitants ha estat un aliat per a un Barça que s’ha començat a separar a poc a poc. Ha costat, però. Tres gols de Dika Mem i un de Sorhaindo han ampliat el marcador (22-14, min 36), però un parcial en contra de 2-6 ha reduït diferències (24-20, min 46). Finalment, els gols de Ludovic Fàbregas, Dika Mem i Aleix Gómez, així com l’exclusió de Krsmancic, ja han posat costa amunt el duel per als navarresos, malgrat que encara hi havia temps (27-20, min 49). Perquè, a partir d’aquí, el Barça ha contemporitzat el joc i ha aconseguit mantenir l’avantatge –i fins i tot ampliar-la– per tancar el partit i, ara sí, poder pensar ja en la Champions.

LA FITXA

Barça Lassa, 35

Anaitasuna, 26

Barça: Gonzalo Pérez de Vargas (-), Víctor Tomàs (4), Entrerríos (4), Sorhaindo (1), Thiagus Petrus (2), Dika Mem (6), Àlex Pascual (-) –set inicial– Kevin Möller (-), Andersson (2), Aleix Gómez (6), Syprzak (1), Dolenec (2), Gilberto Duarte (3), Ilic (1), Pálmarsson (1), Ludovic Fàbregas (2).

Anaitasuna: Patrick Nicolai (-), Antonio Bazán (1), Borja Méndez (-), Etxeberria (1), Carlos Chocarro (2), Aguirrezabalaga (2), Pere Vaquer (4) –set inicial– Salazar (-), Álvaro Gaston (2), Ibai Meoki (3), Krsmancic (5), Albert Pujol (-), Miguel Goñi (3), Fermín Iturri (-), Ander Izquierdo (1), Ander Ugarte (2).

Parcials: 2-1, 4-2, 7-3, 10-7, 12-9, 16-11 (descans), 20-14, 23-15, 24-19, 28-20, 31-24, 35-26.

Àrbitres: Ignacio Pascual Sánchez, Carlos Luque Cabrejas.

Assistència: 1.106 espectadors al Palau.