Classificats per a la sisena final de Copa del Rei consecutiva! (28-24)

Els de Xavi Pascual, en un duel dominat de principi a fi, certifiquen el bitllet per a la final i lluitaran per reeditar el títol

El Barça Lassa ha superat el BM Logronyo La Rioja per 28 a 24 al Pitu Rochel d’Alacant. Un triomf que permet al conjunt blaugrana disputar la sisena final consecutiva de la Copa del Rei. El matx ha estat controlat en tot moment pels culers, que han mostrat una gran solidesa en defensa i encert en atac. El màxims golejadors dels blaugrana han estat Víctor Tomàs i Aleix Gómez, amb cinc gols cadascun.

Decidits a ser finalistes

El duel ha començat amb els dos conjunts molt ben posicionats defensivament, fet que ha provocat que els primers atacs fossin molt estàtics. Tot i això, a partir de la solidesa defensiva i la bona circulació de pilota en atac, els de Xavi Pascual, amb un rigorós parcial de 6 a 1, han obtingut el primer avantatge (8-3, min 15) que ha obligat Miguel Ángel Velasco a demanar temps mort.

A la represa, l’intercanvi de cops ofensius d’ambdós equips ha estat constant (13-8, min 25). La bona actuació sota els pals d’un esplèndid Kevin Möller – amb nou intervencions en el primer temps – ha permès als blaugrana aprofitar la velocitat d’homes com Víctor Tomàs o Aleix Gómez per augmentar la diferència mitjançant transicions verticals. Finalment, s’ha arribat amb el 17-10 al descans.

Certifiquen el bitllet per a la final

En els primers compassos del segon temps, el conjunt de La Rioja ha reaccionat amb un seguit d’atacs amb encert. Tot i l’empenta del combinat dirigit per Velasco, el Barça Lassa ha actuat d’ofici, mostrant una bona línia defensiva i sortint ràpid al contraatac. Ariño, en transició, ha culminat el triomf culer amb el darrer gol blaugrana.

Així doncs, els de Xavi Pascual buscaran alçar la seva sisena Copa del Rei consecutiva, en el partit en el qual els espera un duel complicat contra el Liberbank Conca (19.00 hores) i, en cas de victòria, suposaria la 23a Copa del Rei del Barça Lassa en la història de la secció.

BM Logronyo La Rioja, 28
Barça Lassa, 24

Barça Lassa: Möller (-), Víctor Tomàs (5), N’Guessan (2), Mem (3), Ilic (1), Pálmarsson (3), Fàbregas (2) –set inicial– Entrerríos (2), Ariño (2), Aleix Gómez (5), Syprzak (-), Petrus (-), Dolenec (-) i Duarte (3).

BM Logronyo La Rioja:  Hernández (-), Muñoz (4), Garciandia (2), Kukic (4), Del Arco (1), Ilic (2) i Kusan (2) –set inicial– Sánchez-Migallón (1), Balenciaga (-), Junior Scott (6), Moreira (2) i Cadarso (1)

Parcials: 2-2 / 5-2 / 8-3 / 10-5 / 13-8 / 17-10 (descans) 19-13 / 21-16 / 23-18 / 25-21 / 26-22 / 28-24 (final)

Àrbitres: José Manuel Iniesta Castillo i Goyo Muro San José han amonestat amb targeta vermella Thiagus Petrus per part blaugrana.