Els dos rècords assolibles en el Girona-Barça

Els dos rècords assolibles en el Girona-Barça

(16.15 h, beIN LaLiga) Marcar gol i guanyar a Montilivi suposarien dues marques inèdites per a l’equip de Valverde

El FC Barcelona podria engreixar la història dels Girona-Barça. Perquè en aquest enfrontament, que tot just és el segon a Montilivi en la història de la Lliga, els d’Ernesto Valverde poden atrapar dos rècords en competició domèstica: 32 partits consecutius celebrant un gol i 8 victòries seguides. Així doncs, el duel entre gironins i barcelonins (16.15 h, beIN LaLiga) presenta prou incentius perquè no te’l perdis. Els repassem:

Dos rècords a l’abast

-Marcar gol. Com a visitant, el Barça suma 31 partits de Lliga enviant la pilota al fons de la xarxa. Per tant, en cas de celebrar un gol a Montilivi, els culers ampliarien a 32 els matxs seguits anotant. Una fita que compta amb un únic precedent en la història del Club: del curs 2011/12 al 2013/14.

-Un rècord a l’abast, perquè en l’actual edició de la Lliga el Barça ha cantat com a mínim un gol en cada partit que ha jugat. Així mateix, Messi (18 gols) i Suárez (15 gols), primer i segon, respectivament, en el Pitxitxi, estan endollats de cara a porta. En suma, totes les estadístiques desemboquen a gol culer.

-El triomf culer. Si els culers s’enduen la victòria, suposarà la vuitena seguida en Lliga. I és que l’última vegada que els barcelonistes no van sumar els tres punts va ser el 24 de novembre del 2018: 1-1 contra l’Atlètic de Madrid. Per tant, suposaria un rècord per al Barça d’Ernesto Valverde i una ratxa de triomfs que cap conjunt d’Europa ha aconseguit en l’actual temporada.  

Un derbi poc vist amb favoritisme culer

Les pàgines de la Lliga solament han pogut enregistrar tres duels entre el Girona i el Barça. A més, els precedents conviden a l’optimisme barcelonista: tres partits i cap derrota culer. Un empat en el partit de la primera volta de l’actual edició (2-2) i dues victòries el curs passat (0-3 a Montilivi i 6-1 al Camp Nou).   

El Girona, un rival amb un entrenador de passat culer

Màxim golejador: Stuani (12 gols). L’uruguaià és el tercer classificat en el Pitxitxi. 
Entrenador: Eusebio Sacristán. Un tècnic amb passat blaugrana. Futbolista associat al Dream Team que va vestir l’elàstica culer durant set temporades. A més, va ser entrenador del Barça B durant quatre cursos, i hi va coincidir amb alguns integrants de la plantilla culer: Sergi Roberto, Rafinha, Denis Suárez i Samper.
Classificació a la Lliga: 12è. Ha encadenat set partits seguits sense guanyar (quatre empats i tres derrotes). 22 punts els separen dels culers a la classificació.

La convocatòria de Valverde

Per a aquest matx el tècnic blaugrana ha convocat un total de 19 jugadors: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, Cillessen, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, Prince, S. Roberto, Aleñá, Vidal i Vermaelen.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut