La final de la Lliga de Campions 2017/18 serà a Kíev

La final de la Lliga de Campions 2017/18 serà a Kíev

L’NSK Olimpiyski de Kíev, on juga el Dinamo de Kíev i la selecció d’Ucraïna, serà l’estadi que acollirà la final de la màxima competició europea del curs vinent

La final de la Lliga de Campions 2017/18 ja té seu. Serà a l’NSK Olimpiyski de Kíev, després que el Comitè Executiu de la UEFA prengués la decisió aquest dijous en una reunió celebrada a Atenes. La competició es tancarà el 26 de maig del 2018, i serà la primera vegada que Ucraïna aculli una final de la Lliga de Campions. Tot i això, l’estadi ha acollit grans cites al llarg de la història, com per exemple la dels Jocs Olímpics del 1980, de la qual va ser seu, i també la de l’Eurocopa 2012. Precisament, fins a quatre jugadors actuals de la plantilla del primer equip del Barça van guanyar en aquest estadi l’Eurocopa del 2012 amb la selecció espanyola, com ara Piqué, Sergio, Iniesta i Jordi Alba. Cal recordar, que en aquella selecció també hi militaven els exblaugranes Xavi Hernández, Cesc Fàbregas i Pedro.

El FC Barcelona té bons records d’aquest estadi, en l’únic precedent disputat en aquest camp. Va ser el curs 2009/10, quan el Barça es va enfrontar al Kíev en l’última jornada de la fase de grups. Un partit en el qual la primera plaça estava en joc i el Barça va haver de treballar de valent per emportar-se una victòria ajustada per 1-2 en els minuts finals, gràcies a un golàs de falta de Messi. L’altra diana la va fer l’excapità i llegenda del Club, Xavi Hernández. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut