Nit de retorns a Balaídos

Nit de retorns a Balaídos

Luis Enrique, Denis Suárez i Rafinha tornen a Vigo (diumenge, 20.45h) després del seu passat a les files del Celta

El proper diumenge (20.45 hores) el FC Barcelona visita Balaídos, l’estadi del Celta de Vigo. Un estadi que coneixen a la perfecció diversos membres de l’equip blaugrana. Denis Suárez, tot i que no va arribar a debutar en el primer equip, va estar a les categories inferiors del Celta i va arribar a jugar en el filial amb només 17 anys. També Luis Enrique té passat celeste, ja que va entrenar els gallecs durant la temporada 2013/14, temporada precisament en què hi va estar cedit un altre culer: Rafinha Alcántara. Tres blaugranes que diumenge viuran una nit molt especial.

Denis Suárez va néixer a només 27 quilòmetres de Balaídos, i viu el sentiment celeste des de petit. El gallec sempre ha declarat ser seguidor del Celta de naixement, i de fet va haver de marxar per ajudar el club en els seus problemes econòmics. Tot i que no va arribar a debutar en el primer equip, a Vigo se’l recorda com un dels millors jugadors del planter que han tingut. El migcampista ha parlat per Barça TV declarant que "serà un partit molt especial, m'anirà a veure tota la meva família". A més, ha destacat el bon moment del Celta, "que arriba d'aconseguir 7 punts de 9, i ens pressionarà molt a tot el camp amb marcatges a l'home". 

Luis Enrique, tot i que només hi va estar una temporada, també té un bon record de la seva etapa al Celta durant la temporada 2013/14. L’entrenador asturià va aconseguir una 9a posició a la Lliga, un gran resultat tenint en compte que la temporada anterior el Celta venia de salvar-se del descens a l’última jornada.

Finalment, el brasiler Rafinha Alcántara, seguint els passos del seu pare, Mazinho, també va jugar a l’equip de Vigo. Tot i no arribar als registres del seu pare, el qual va jugar a Balaídos durant quatre temporades, disputant 126 partits i marcant 9 gols, el petit dels Alcántara va realitzar una gran temporada al conjunt gallec. També la 2013/14, coincidint amb Luis Enrique, Rafinha va ser una peça bàsica en l’esquema del tècnic asturià, disputant 34 partits, en què va aconseguir 4 gols i 7 assistències, i es va convertir en el màxim assistent de l’equip.   

En total tres blaugranes amb un fort passat a Vigo i que sens dubte diumenge viuran un partit molt especial a Balaídos davant la seva antiga afició. A més, al Celta hi seran jugadors amb el sentiment a la inversa: exculers que s’enfrontaran al Barça. Tot i la marxa de Nolito, a les files del Celta hi continua havent una forta representació de la Masia amb Andreu Fontàs, Sergi Gómez i Carles Planas.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut