Una dècada de la Lliga a Vigo

Una dècada de la Lliga a Vigo

Balaídos, l’escenari del partit d’aquest diumenge, va viure fa just 10 anys la celebració del Barça campió de Lliga a la mitja part

El Barça visita aquest diumenge Balaídos. Un estadi amb un bon record històric. I és que aquesta temporada es compleixen 10 anys de la celebració del 18è títol de Lliga del FC Barcelona (2005/06). Una Lliga que els blaugranes van celebrar de manera inèdita al descans del partit entre el Celta i el Barça després que el València, el perseguidor en aquell moment, caigués davant el Mallorca per 2-1. Els blaugranes empataven en aquell moment el partit, però la derrota confirmada del conjunt xe –que havia disputat el partit una hora abans- donava la segona Lliga consecutiva als de Frank Rijkaard i deixava una imatge per a la història dels jugadors del Barça celebrant la Lliga a la mitja part del partit sobre la gespa de Balaídos.

Tot i això, els blaugranes van haver d’afrontar la segona meitat ja com a campions i amb l’eufòria del títol, els blaugranes van guanyar el duel gràcies a un gol de Samuel Eto’o a la segona meitat (0-1). El Barça finalment tancaria la Lliga amb 82 punts, 12 més que el Reial Madrid, que finalment va quedar segon amb 70 punts i 13 més que el València, que es va situar tercer amb 69. Aquella temporada, a més, va ser rodona després de rematar el curs amb un doblet històric després d’assolir la segona Lliga de Campions de la història del Club a Saint-Denis. Una final guanyada amb èpica a París davant l’Arsenal amb remuntada inclosa. En definitiva, una temporada per emmarcar que va iniciar el camí d’una dècada plena d’èxits per al FC Barcelona que encara, avui dia, continua. Sens dubte, la millor dècada de la història del Club que de moment no té fi.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut