València -FC Barcelona: Trident d’or per conquerir Mestalla (2-3)

Els gols de Messi (2), un de penal a l’últim segon i Suárez donen un triomf vital als blaugranes en un partit frenètic en què s’han de sobreposar a la lesió d’Iniesta

Trident d’or. Trident màgic. Trident únic. El Barça té tres genis que no tenen preu. Els millors jugadors del món apareixen en les pitjors dificultats, en els moments de més tensió, i els del Barça no han fallat a Mestalla. Quan el partit semblava que acabaria en empat, una combinació entre Messi, Neymar Jr i Suárez ha provocat un penal clamorós que ha significat el gol de la victòria a l’última jugada del temps afegit. El millor jugador de tots els temps ha agafat la responsabilitat d’executar-lo i no ha fallat davant el porter més aturador de penals de la Lliga, Diego Alves. Un triomf èpic per sumar tres punts vitals a la Lliga, en un duel en què els blaugranes s’han hagut de sobreposar a la lesió inicial d’Andrés Iniesta.

Messi reacciona a la lesió del capità

Jugar a Mestalla és sinònim de dificultat. N’eren conscients els jugadors del Barça, que, tot i sumar deu temporades consecutives sortint sense perdre de l’estadi valencianista, han hagut de suar de valent per endur-se'n les victòries els últims anys. I avui no ha estat tampoc cap excepció. I és que fins a l’últim sospir del partit no s’ha assolit el triomf. Els primers compassos han estat marcats pel control dels de Luis Enrique. Mentrestant, el València esperava al darrere per sortir al contracop. El duel, però, no ha començat gens bé per als interessos dels culers, que en una d’aquestes combinacions d’atac perdrien Andrés Iniesta per lesió. El capità del Barça ha rebut una forta entrada d’Enzo Pérez, que li ha impedit seguir al terreny de joc i ha hagut de retirar-se amb llitera amb molta preocupació.

L’equip s’havia de refer del cop dur de perdre Iniesta, i poc ha tardat a donar un cop d’efecte. En les dificultats apareixen els genis, i el geni del Barça porta el '10' a l’esquena. Mai falla. Messi ha recollit una assistència de Rakitic per engaltar un xut potent i fer el primer del Barça. Emmudia Mestalla, que veia com el conjunt culer es refeia de la lesió. El Barça controlava el joc, i els de Prandelli, ara sí, intentaven mossegar la sortida de pilota dels barcelonistes. Suárez i Neymar Jr haurien pogut posar el 0-2 abans del descans, però un inspirat Diego Alves ha evitat que els blaugranes marxessin al descans amb més avantatge. El partit havia entrat en un tram de descontrol, i les ocasions es produïen en totes dues àrees. Ter Stegen salvava un un contra un davant Parejo, i Neymar Jr tancava la primera meitat amb una xilena que s’escapava per poc.

Duel frenètic

El pas pels vestidors ha fet que el partit canviés la dinàmica per complet. L’electricitat s’ha apoderat totalment del duel i les ocasions anaven caient d’àrea a àrea. En una d’aquestes Rakitic ha enviat una pilota al pal aprofitant una rematada de Neymar Jr, molt insistent durant els noranta minuts. Però el futbol no hi entén, de lògiques, i del possible 0-2 s’ha passat al 2-1 en cinc minuts. Dues accions gairebé consecutives han permès al València capgirar el marcador gràcies als gols de l’exblaugrana Munir i de Rodrigo. Els de Luis Enrique, però, lluny d’enfonsar-se, han tret el seu caràcter i l'esperit lluitador que els caracteritzen. I en la dificultat i el descontrol del partit han sabut fer mal al València, i cinc minuts més tard el Bota d’Or s’ha exhibit a Mestalla per tornar a empatar el duel. Suárez, ben posicionat a l’àrea en la sortida d’un córner, ha superat Diego Alves amb un xut potent.

Acció letal del trident

Mestalla era una autèntica olla de pressió i els seus s’animaven cada cop més. El Barça combatiu s’adaptava a la situació del partit amb caràcter i s’espremia al màxim en un duel d’alta intensitat i exigència. El matx no donava treva. Nani ha posat l’ai al cor als blaugranes en una acció d’un contra un davant Ter Stegen ja a les acaballes. I el Barça replicava amb Suárez. El gol del triomf no arribava, però l’equip, ple de coratge, no ha defallit en l’intent de buscar la victòria. I aquí és on han aparegut els tres mags del Barça per forçar un penal a l’últim segon del temps afegit. Una combinació al primer toc de Messi, Neymar Jr i Suárez ha provocat un penal que Messi ha transformat per donar la victòria al Barça. Un trident d’or per conquerir de manera èpica Mestalla i demostrar qui és el vigent campió de la Lliga.