Cinc coses que has de saber del París Saint-Germain

Cinc coses que has de saber del París Saint-Germain

L’última vegada que els francesos es van trobar en el camí dels blaugranes, els de Luis Enrique van guanyar la Lliga de Campions

El París Saint-Germain serà el proper rival del FC Barcelona a la UEFA Champions League. Així ho ha volgut el sorteig que s’ha celebrat a Nyon, i que ha decidit els encreuaments dels vuitens de final de la màxima competició europea.

Luis Enrique, doncs, tenia raó quan assegurava que tocaria “una autèntica joia, el millor segon o el que hagués assolit més punts”. Repassem, a continuació, cinc dades bàsiques que has de conèixer d’aquesta eliminatòria.

1) Serà la quarta vegada que el PSG i el Barça es troben a la Champions des de la temporada 2012/13 -sisena en total-. Aquella temporada, els francesos i els catalans van enfrontar-se als quarts, en una eliminatòria que va acabar amb doble empat (1-1 al Camp Nou i 2-2 al Parc dels Prínceps) i classificació blaugrana. A més, el curs 2014/15 el PSG va ser rival del Barça a la fase de grups (3-1 al Camp Nou i 2-3 a París), així com també en els quarts de final. En aquella ocasió, tant l’anada (1-3) com la tornada (2-0) van acabar amb triomf de l’equip de Luis Enrique, que acabaria guanyat la Champions en la seva primera temporada com a tècnic del Barça.

2) La banqueta del PSG l’ocupa un vell conegut per al Barça. Es tracta de l’entrenador basc Unai Emery, que s’ha enfrontat contra els blaugranes amb l’Almeria (2), el València (10), l’Spartak de Moscou (2) i el Sevilla (9). En aquests 23 partits, Emery va sumar 1 triomf, 6 empats i 16 derrotes, amb 25 gols a favor i 58 en contra.

3) El blaugrana Lucas Digne, que va fitxar pel Barça aquest estiu, tornarà al Parc del Prínceps per enfrontar-se contra el seu exequip, on va jugar una quarantena de partits en dues temporades. A la inversa, el PSG compta amb els exblaugranes Maxwell i Motta. Aquest últim, però, arrossega una sanció per acumulació de targetes i es perdrà l’anada dels vuitens.

4) Amb 36 punts en 17 jornades disputades, el PSG és el tercer classificat de la Ligue 1, per darrera del Niça (40 punts) i del Mònaco (39). El seu màxim golejador és Edinson Cavani (16 gols a la Ligue 1 i 6 a la Champions), nascut a Salto i company de Luis Suárez a la selecció uruguaiana. L’acostumen a acompanyar en atac el brasiler Lucas Moura i l’argentí Ángel Di María.

5) Últimament, els encreuaments entre el Barça i el PSG són una constant a Europa. La temporada passada, per exemple, el Barça Femení va jugar els vuitens de la UEFA Women's Champions League contra el conjunt francès (0-0 al Camp Nou, 1-0 a París), en una bona actuació de les de Xavi Llorens malgrat l’eliminació. També el Barça – PSG d’handbol és un dels partits més interessants que es poden veure actualment. Aquest curs tots dos equips lluiten pel liderat del seu grup a la Velux EHF Champions League. De moment, la balança es decanta del costat blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut