FC Barcelona – RCD Espanyol: La màgia de Messi val un derbi (4-1)

FC Barcelona – RCD Espanyol: La màgia de Messi val un derbi (4-1)

L’equip de Luis Enrique, liderat per l’actuació d’un ‘10’ estel·lar, s’emporta els tres punts contra els blanc-i-blaus amb un doblet de Suárez, un gol de Jordi Alba i una diana final de l’argentí

El derbi català de Primera es queda al Camp Nou. Així ho ha volgut un FC Barcelona que continua en constant ascens, amb un triomf contra l’Espanyol (4-1) que no només permet pressionar el líder, sinó que ha arribat en una nova nit màgica protagonitzada per Leo Messi, que no es cansa de ser el millor. L’argentí ha deixat en res la fortalesa defensiva que ha anat arrossegant l’Espanyol en les últimes jornades de Lliga –amb nou partits imbatut i un gol encaixat en els darrers sis enfrontaments– i ha estat clau en la victòria d’un Barça que ha dominat des de l’inici fins al final. Luis Suárez, amb un doblet, Jordi Alba i el mateix Messi han estat els protagonistes del 4-1 que ha decidit l’últim partit de Lliga d’aquest 2016.

Perquè, amb un mig del camp liderat per un Iniesta màgic i un trident molt actiu, combinat amb la concentració defensiva, els de Luis Enrique han portat el pes del joc. Amb precisió i rapidesa als metres finals, el perill del Barça ha estat més elevat que el d’un Espanyol que, durant la primera meitat, només ha gaudit d’un xut de Caicedo que ha acabat en córner (min 8) i d’un xut alt de Javi López des de l’interior de l’àrea (min 36).

A l’altra banda del camp, però, l’ofensiva blaugrana sí que ha pressionat. Messi ha estat el primer blaugrana a avisar, amb una rematada que ha fregat el pal després d’un contracop liderat per Suárez (min 6). Però el mateix futbolista uruguaià no ha perdonat en la primera oportunitat que ha tingut i ha obert la llauna al Camp Nou. Tot ha començat, però, en una recuperació de Mascherano en defensa i amb una passada en llarg d’Iniesta per a Suárez, que ha encarat Diego López abans de fer el primer (1-0, min 17). Una jugada en què totes les línies del joc han funcionat a la perfecció i que ha acabat d’assentar el Barça sobre el terreny de joc. Perquè al gol li han succeït un seguit de bons minuts que haurien pogut acabar amb el segon dels blaugranes abans del descans. L’acció més clara, en una bona jugada col·lectiva del Barça que Messi ha enviat fora amb un xut massa creuat (min 29).

Messi fa embogir el Camp Nou

Els blaugranes han continuat marcant els tempos. Haurien pogut marcar el segon ràpidament, ja que novament Messi l’ha tingut en un xut des de fora de l’àrea (min 49), mentre que Suárez s’ha topat amb el cos de Diego López (min 50), que ha salvat el 2-0 però que en la mateixa jugada s’ha lesionat i ha hagut de ser substituït per Roberto.

Però aquesta sentència, que s’ha fet esperar una mica més, ha arribat en dues autèntiques meravelles d’un Leo Messi que no ha marcat ni el 2-0 ni el 3-0, però que ha estat l’artífex del fet que el Camp Nou es posés dempeus. Primer, quan ha arrencat la moto, s’ha desfet de dos quatre rivals a la frontal del àrea i ha provat un xut contra Roberto que Suárez s’ha encarregat de transformar (2-0, min 67). Després, en una nova jugada estratosfèrica del ‘10’, que ha deixat clavats tres rivals més, i que Jordi Alba ha aprofitat per sentenciar (3-0, min 69).

Aquest resultat ja ha estat una llosa massa gran per a l’Espanyol, que, malgrat marcar en la primera ocasió que ha tingut d’aquesta segona meitat, a través de les botes de David López (3-1, min 79), ja no ha fet trontollar el triomf blaugrana. El que no ha frenat, però, ha estat Leo Messi, que ha volgut posar la cirereta a la seva actuació amb el 4-1 final (min 89), que ha arribat amb un toc subtil, després d’una paret amb Suárez, i ha deixat els tres punts al Camp Nou. Perquè la màgia del ‘10’, aquesta nit, ha valgut un derbi. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut