Reial Betis – FC Barcelona: Suárez salva un punt (1-1)

Un gol del davanter uruguaià a les acaballes del partit permet als blaugranes sumar un punt en la seva visita al Benito Villamarín

El Barça no ha pogut sumar el triomf en la seva visita al Benito Villamarín (1-1). Els blaugranes, que no han pogut desplegar el seu joc habitual davant un Betis molt intens i amb les idees més clares, han salvat un punt gràcies a un gol de Luis Suárez als instants finals.

Fins a sis canvis introduiria Luis Enrique en l’onze inicial respecte de l’últim partit. El mes de gener, carregat de partits amb la Copa en joc, obligava el tècnic asturià a introduir noves peces per oxigenar de minuts la plantilla. Tal com es preveia, el Betis iniciaria el duel amb una pressió asfixiant que dificultava la sortida de pilota blaugrana. Era l’escenari esperat i el Barça intentava trobar solucions jugant en llarg, buscant l’esquena de la defensa andalusa per aprofitar els espais. No seria tasca fàcil, perquè el Betis, intens i ràpid, dificultava la creació culer.

El Barça, habituat a aquest tipus de partits, acceptava el repte i mirava de crear perill a través de la velocitat de Neymar Jr, l’home més actiu dels barcelonistes. Amb tot, Ter Stegen sostenia el marcador per als culers. Sobretot, amb una gran aturada després d’un xut perillós de Ceballos. Les impressions s’apoderaven del duel i costava trenar jugades amb facilitat. Mancava el partit de pausa. I això és el que intentava Denis Suárez quan la pilota passava pels seus peus. Però qui tindria més ocasions seria el conjunt andalús, que arribava amb més perill. El Barça, però, no s’encongiria. Primer, amb un xut de falta de Neymar Jr, i després, el mateix brasiler ha tingut el 0-1 en la millor acció culer de la primera meitat, després d’una passada de geni de Messi precedida d’una bona combinació ràpida col·lectiva.

Domini clar del Betis

El pas pels vestidors no ha fet canviar la tònica del partit. Seguiria el Betis intens pressionant el Barça, que no aconseguia estar fi en la construcció del joc. El conjunt andalús es multiplicava en totes les accions i dominava amb claredat. El Barça no estaria còmode i es defensava amb tot com podia. L’única arribada blaugrana fins llavors havia estat d’Aleix Vidal, amb una voleia. Ter Stegen era un mur i evitava les ocasions andaluses. I és que el Betis, empès pel seu públic, creixia en cada minut que passava. Eren instants molt delicats per als blaugranes, que, al final, han vist com Álex Alegria, a la sortida d’un córner, ha traduït en gol el que es presagiava. La diana local ha activat el Barça, que ha començat a arribar amb més perill sobre l’àrea d’Adán. El context del partit canviaria totalment i el Betis es tancaria en camp propi per resguardar el resultat.

Reacció i empat de Suárez

Conscients els de Luis Enrique que la derrota els allunyava de la pressió al liderat, han buscat amb insistència l’empat. Un empat que hauria d’haver pujat al marcador tan sols dos minuts després del gol del Betis, després d’una rematada en pròpia porta que Petros ha rebutjat des de dins la porteria clarament, tal com ha mostrat la repetició de la jugada. Tot i això, el Barça ha continuat buscant el gol. I ho ha tornat a fer amb un xut de Suárez, que de nou ha salvat la defensa andalusa sota pals, aquesta vegada sobre la línia. Amb tot el Barça bolcat a l’atac, el Betis ha tingut la sentència a les botes de Rubén Castro, a qui, en l’un contra un, Ter Stegen ha guanyat la partida.

Eren minuts de domini blaugrana, i al final una jugada ràpida l’ha aprofitat Suárez per rematar amb col·locació i potència. El pitxitxi de la Lliga no ha fallat davant Adán i ha esperonat el Barça als últims minuts per buscar el gol de la victòria. Però aquest no ha arribat tot i la insistència final dels barcelonistes. Finalment, la diana de l’uruguaià permet al Barça sumar un punt que, depenent dels resultats dels dos equips capdavanters, permetrà retallar diferències o allunyar-se una mica més de les seves aspiracions al liderat.