Umtiti i Dembélé, classificats per a la final del Mundial

Els dos blaugranes disputaran la final de la competició després que un gol del central francès a la segona meitat hagi estat decisiu per imposar-se a la Bèlgica de Vermaelen

Dos blaugranes ja es troben a la gran final del Mundial de Rússia. La França de Samuel Umtiti i Ousmane Dembélé s’ha imposat a la Bèlgica de Vermaelen per 1-0 en un duel molt igualat i marcat per la gran actuació del porter de cadascuna de les dues seleccions. Una diana d'Umtiti a l’inici de la segona meitat ha estat clau per tal que el conjunt francès obtingui el bitllet per la gran final.

Protagonisme dels porters

El matx ha demostrat la gran qualitat dels dos combinats des de l’inici, amb grans accions individuals i col·lectives. Tot i així, el marcador no s’ha mogut ja que sota pals Courtois, per part belga, i Lloris, per als francesos, han salvat grans accions de perill ofensiu. La primera meitat, doncs, ha acabat amb empat a zero tot i els intents d’ambdós equips per estrenar el marcador i marxar al descans amb avantatge.

Samuel Umtiti ha jugat des de l’inici, mentre que Dembélé i Vermaelen no han disputat cap minut en el partit. El central francès del Barça ha estat el gran protagonista d’aquesta segona meitat i clau per al futur de França en el Mundial de Rússia 2018. En la sortida d’un córner, Umtiti ha rematat de cap per enviar la pilota al fons de la xarxa i situar el 1-0 en el minut 51.

Un gol que ha animat França, si bé Bèlgica no ha deixat de cercar la porteria de Lloris sense fortuna. Les arribades de perill han estat constants i fins als darrers instants. Amb aquest resultat, França espera rival a la final del Mundial i que disputarà contra el vencedor del Croàcia-Anglaterra el diumenge a partir de les 17.00 hores. Així doncs, podrien disputar la final fins a tres blaugranes en cas que Rakitic es classifiqui amb Croàcia.