A punt per les 800 victòries de Lliga al Camp Nou

A punt per les 800 victòries de Lliga al Camp Nou

L’estadi del Barça podria arribar a una altra xifra rodona en el proper partit de Lliga contra el Sevilla

El Camp Nou, el santuari blaugrana, podria viure d’aquí uns dies, contra el Sevilla, la victòria número 800 del Futbol Club Barcelona a la Lliga. Des que es va inaugurar l’Estadi barcelonista fa gairebé 60 anys -l’antic Camp de Les Corts s’estava quedant petit- fins al moment, els espectadors blaugranes han pogut gaudir de 1.056 partits de Primera Divisió. En el 75,66% dels casos han pogut celebrar una victòria del seu equip. És a dir, en 799 ocasions. La xifra d’empats i derrotes, en canvi, és molt més baixa i és de 164 i 93, respectivament.

El Barça, però, no només ha disputat partits de competició domèstica a l’Estadi. El conjunt blaugrana hi ha jugat 1.515 enfrontaments entre els diferents campionats. Després de la Lliga, les competicions que més cops s’han pogut gaudir al Camp Nou han estat la Copa del Rei (168), la Copa d’Europa/Champions League (140), la Recopa d’Europa (40), la Copa de la UEFA (39), la Copa de Fires (34), la Supercopa d’Espanya (20), la Copa de la Lliga (12), la Supercopa d’Europa (5) i, per últim, la Finalíssima de la Copa de Fires, una competició que es va jugar només una vegada i que va servir per dilucidar qui es quedava en propietat el Trofeu de Fires entre el FC Barcelona, primer campió l’any 1958, i el Leeds, darrer campió l’any 1971.

Comptant els partits de totes les competicions, l’estadi del Barça ha viscut 1.131 victòries blaugranes, 241 empats i 143 derrotes. Unes xifres impressionants que es faran més grans aquesta temporada, on encara s’hi han de jugar cinc partits de Lliga i un, que poden ser dos, de Champions League. El proper triomf, que representaria el 800 a la Lliga, pot arribar el dimecres 5 d’abril (19.30 hores), dia en què el Sevilla visitarà el Camp Nou.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut