RCD Espanyol – FC Barcelona: Contundència blaugrana que val un derbi (0-3)

Un doblet de Suárez i un gol de Rakitic a la segona meitat permeten als blaugranes sumar tres punts valuosos per continuar líders de la Lliga

El Barça ha sortit victoriós del derbi disputat al RCDE Stadium (0-3). Suárez, amb un doblet, i Rakitic han estat els autors dels tres gols dels blaugranes, que han hagut de fer un partit molt seriós per superar un combatiu Espanyol.

Que el partit costaria moltíssim ho sabia el Barça d’inici. L’Espanyol ha arrencat amb una pressió asfixiant sobre la sortida de pilota blaugrana i dificultava trenar passades amb facilitat. Els primers minuts han estat força de tempteig sense un clar dominador, tot i que els blanc-i-blaus han avisat primer amb un xut creuat de Jurado. Amb el pas dels minuts el Barça, a poc a poc, ha anat agafant les regnes del duel i ha anat sabent superar la primera pressió blanc-i-blava. Sobretot, perquè ha aparegut Messi entre línies al mig del camp, repartint el joc de banda a banda. A Neymar, que tornava a l’onze inicial després de complir la sanció, se l’ha vist amb moltes ganes, desequilibrant una vegada i una altra.

A André Gomes, que ocupava la posició del lesionat Iniesta a l’interior esquerra, se’l veia força actiu i, amb confiança i bon criteri en la passada, ajudava l’equip a estirar-se. Al Barça li interessava posar paciència al duel davant un Espanyol revolucionat amb molta intensitat. Davant la pressió dels de Quique Sánchez Flores, el Barça utilitzaria el recurs de buscar l’esquena de la defensa amb jugades llargues, però li mancarien oportunitats clares de gol davant la replegada i organitzada defensa local. Als blaugranes els tocaria posar-se la granota de treball en un escenari de partit complicat.

Depredador Suárez

El pas pels vestidors ha anat bé al Barça, que als cinc minuts de la represa ha vist com Jurado regalaria una pilota en zona de tres quarts i Suárez, que no acostuma a perdonar, sol davant Diego López ha aprofitat per marcar amb un xut sec amb l’exterior des de dins l’àrea. El gol ha animat el Barça, que ha dominat més respecte dels primers 45 minuts. Messi entrava més en joc, sempre veloç, omnipresent, esquivant entrades locals. L’Espanyol, però, no donaria el seu braç a tòrcer i seguiria apostant pel plantejament inicial, asfixiant la sortida barcelonista. Amb Neymar desequilibrant, se centrava per aquella banda l’atac del Barça, que fregaria el segon gol en una magnífica jugada personal de l’’11’, plena de velocitat i detalls tècnics.

Ter Stegen, més participatiu a l’hora de sortir des del darrere, ha hagut d’intervenir en una acció perillosa. L’Espanyol intentaria buscar el gol de l’empat, però no gaudiria d’oportunitats clares gràcies al mur infranquejable que formaven a l’eix de la defensa Piqué i Umtiti, que, atents i amb molta seguretat, intervenien per tallar qualsevol atac blanc-i-blau. Amb tot, els de Luis Enrique, conscients que el resultat era ajustat i amb la consigna que només els valia la victòria, buscarien el segon.

Paciència per sentenciar

L’han trobat gràcies a una acció personal del millor jugador de tots els temps. Messi, que havia rebut una pilota al mig del camp, ha trobat un passadís per córrer amb velocitat, imponent per la gespa del RCDE Stadium, fins a arribar a la frontal, enganyar la defensa i assistir per a Rakitic, que ha marcat amb una rematada subtil despistant Diego López. Una jugada marca de la casa de l’argentí que començaria a pintar els tres punts de color blaugrana.

El segon gol faria mal als locals, que han vist com el Barça dominaria completament el duel i Suárez el remataria fent un doblet aprofitant un altre regal de la defensa de l’Espanyol. Al final, tres punts molt valuosos per a un Barça que, amb paciència i molta contundència, s’emporta el derbi i continua liderant la Lliga.