FC Barcelona – Reial Societat: Resistència per seguir aspirant al títol (3-2)

FC Barcelona – Reial Societat: Resistència per seguir aspirant al títol (3-2)

Els blaugranes defensen a la segona meitat els gols de Messi (2) i de Paco Alcácer, marcats abans del descans, i continuen perseguint el líder per optar a guanyar el títol de Lliga

El Barça segueix viu a la Lliga després de sumar tres punts de suor i patiment en la visita de la Reial Societat. Els homes de Luis Enrique s’han imposat al conjunt txuri-urdin gràcies a dos gols de Leo Messi i un altre de Paco Alcácer a la primera part. Els bascos han retallat distàncies en dues ocasions, i a la segona meitat han buscat les pessigolles a un Barça que s’ha defensat amb el cor per mantenir vives les seves opcions d’aspirar al títol de Lliga.

La proposta d’Eusebio Sacristán obligava el Barça a mantenir en alerta totes les línies. La defensa, per evitar les jugades ràpides dels davanters bascos, el mig del camp per frenar les transicions i l’atac per trencar una defensa que es replegava amb velocitat. Els instants inicials han estat un intercanvi de possessions i de tempteig a les àrees. Ter Stegen ha hagut d’intervenir per salvar el gol d’Oyarzabal, i a continuació el Barça ha inaugurat el marcador. Ha estat Messi, definint amb un xut sec des de la frontal una jugada iniciada per Alcácer i perllongada per Suárez. Era el primer pas que s’havia de fer per endur-se el partit, però el camí no seria planer.

Al descans amb bogeria...

Amb el gol el Barça ha millorat la seva pressió, i Suárez ha estat a punt de fer el seu clàssic gol de voleia. Amb el domini repartit, les arribades dels laterals blaugrana –Jordi Alba i Sergi Roberto- a la línia de fons creaven desequilibri. Però qui tornava a decidir era, un cop més, Messi. Com en el primer gol, l’argentí feia el 2-0 després que intervinguessin els seus companys d’atac, empenyent el refús de Rulli a un xut de Suárez.

L’avantatge era clar, però al davant hi havia una Reial Societat valenta i descarada. Els bascos arribaven a l’àrea de Ter Stegen amb continuïtat, i ha acabat trobant el seu premi en una acció d’Íñigo Martínez que Umtiti s’ha acabat introduint a la pròpia porteria (43’). La resposta culer seria ràpida, amb un gol d’Alcácer amb assistència de l’omnipresent Messi (44’). Però igual de ràpida ha estat la reacció visitant. Encara abans del descans, Xabi Prieto s’ha colat entre els centrals per situar el 3-2 i anar als vestidors.

...i força per conservar els punts

El partit necessitava un punt de pausa, però amb un rival com la Reial Societat era complicat. Les transicions ràpides han estat la tònica constant, i els bascos no han renunciat en absolut a buscar la porteria de Ter Stegen. En l’última mitja hora el conjunt d’Eusebio ha fet un pas endavant, i el Barça ha hagut de multiplicar-se. Tot i així, en accions aïllades els culers seguien creant perill, i Rakitic ha estat a punt de sorprendre la defensa txuri-urdin.

El resultat era ajustat, i les opcions de sentenciar complicades. Messi, amb un eslàlom, i Denis, quan ha entrat al camp, han buscat el gol sense èxit. A l’altra banda, Ter Stegen ha hagut d’intervenir en accions d’orígens molt diferents, com en xut des del mig del camp. La defensa ha pogut resistir les empentes visitants, i els tres punts s’han acabat quedant al Camp Nou. El Barça suma 72 punts i es manté a tres del Reial Madrid una setmana abans del Clàssic al Santiago Bernabéu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut