FC Barcelona – RCD Espanyol: Messi lidera un gran festival (5-0)

FC Barcelona – RCD Espanyol: Messi lidera un gran festival (5-0)

Un hat-trick del crac argentí i dos gols de Piqué i Suárez permeten al Barça sumar tres punts més a la Lliga, en un partit en què Paulinho i Dembélé debuten al Camp Nou

Camina ferm Messi en aquest inici de Lliga. I si Messi camina ferm, també ho fa el Barça. El crac argentí ha tornat a treure la seva versió imparable i res ha pogut fer l’Espanyol per aturar-lo. El ‘10’ blaugrana ha estat l’autor d’un hat-trick que ha aniquilat les esperances de l’Espanyol, acostumat els últims anys a les exhibicions de l’argentí, especialment a les del Camp Nou. I és que Messi ha liderat el triomf no només per la seva faceta golejadora, sinó també pel joc, jugant de migcampista, interior i davanter. Elèctric com sempre repartia el joc, només aturat per faltes.

Els de Valverde no han acusat l’aturada per seleccions i han tret amb escreix el compromís d’aquest dissabte al Camp Nou. El rival no seria fàcil, perquè un derbi sempre és un derbi. El plus de motivació i intensitat que preveia el ‘Txingurri’ s’ha complert, però els blaugranes sempre han estat els dominadors del joc.

Líder Messi

Plantejava una pressió alta l’equip de Quique Sánchez Flores i el Barça la contrarestava associant-se amb criteri, sempre amb superioritats amb Jordi Alba i Semedo situats als laterals. Ben aviat avisaria el conjunt blaugrana, amb una triangulació entre Messi, Suárez i Deulofeu que, tot i no poder rematar amb comoditat, s’ha mostrat sempre molt participatiu, intens i desequilibrant. El de Riudarenes no s’ha rendit mai i sempre ha provat de driblar per la seva banda. El ‘10’ del Barça, però, no ha perdonat i en la primera acció de perill que ha tingut l’ha engaltat a dins, sense que Pau López hagi pogut fer-hi res. El crac argentí ha rebut una finíssima passada filtrada de Rakitic a l’interior de l’àrea i gairebé sense espai ha tornat a fer un altre gol de videoteca, deixant el defensor assegut amb un toc subtil per rematar-la a l’escaire.

Seguia el Barça asfixiant els periquitos que, impotents, només podien rendir-se al ‘10’. Perquè Messi ha tornat a fer de les seves per fer el segon. Aquest cop en una acció de contracop, liderada per Suárez, assistida per Jordi Alba i rematada amb molta qualitat per Messi. L’única ocasió de perill de l’Espanyol ha estat un xut al pal de Piatti abans del descans.

Debuts i més gols

El 2-0 situava el Barça en un bon camí per emportar-se el partit. I tot i la tímida reacció dels blanc-i-blaus a la represa, el cert és que l’equip de Valverde s’ha mostrat molt sòlid per seguir colpejant a base de gols. Messi ha rematat la seva actuació fent un hat-trick amb un xut inapel·lable al primer toc, col·locat des de dins de l’àrea, precedit un altre cop per una assistència d’Alba. Res podia fer l’Espanyol a la rauxa blaugrana, empesa per un Camp Nou entregat a l’equip, que ha vist el debut de Dembélé. El francès ha deixat pinzellades del seu potencial, elèctric i molt desequilibrant.

També el de Paulinho, tot i que el brasiler ja es va estrenar a Mendizorrotza. Enmig de tanta alegria el derbi no podia acabar d'una altra manera que amb dues dianes més. Piqué, a la sortida d’un córner, ha fet el quart i Suárez, que ho ha intentat durant tot el partit, ha trobat el premi del gol després d’una assistència del debutant Dembélé. El derbi ha estat una festa de color blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut