Leo Messi, segon classificat al premi The Best de la FIFA

Leo Messi, segon classificat al premi The Best de la FIFA

El ‘10’ blaugrana ha quedat entre Cristiano Ronaldo i Neymar Jr al podi. A més, el crac argentí forma part de l’11 FIFPRO de la FIFA juntament amb el blaugrana Andrés Iniesta

Leo Messi ha quedat segon en la classificació del premi The Best que atorga la FIFA al millor jugador del món. El crac argentí ha quedat un esglaó per sota de Cristiano Ronaldo, mentre que Neymar Jr ha quedat tercer. El '10' del Barça ha rebut el 19,25% dels vots i Cristiano ha guanyat amb el 43,26%, mentre que Neymar ha rebut el 6,97% dels vots. Tot i així, Messi acumula un total d’11 temporades consecutives entre els tres finalistes dels premis que acrediten el millor jugador  del món, tot i els diversos canvis que ha patit el nom (FIFA World Player, Pilota d’Or, FIFA Pilota d’Or i The Best). A més, l’argentí l’ha guanyat en cinc ocasions: 2009, 2010, 2011, 2012 i 2015.

Una gala que ha estat celebrada aquest dilluns 23 d’octubre al London Palladium de Londres, i on la jugadora holandesa del FC Barcelona, Lieke Martens, ha rebut el premi com a millor jugadora de l’any de la FIFA. Institucionalment, el conjunt blaugrana ha estat representat pel president del Club, Josep Maria Bartomeu, així com pel vicepresident esportiu, Jordi Mestre; el director executiu, Òscar Grau; el mànager esportiu de l’Àrea de Futbol, Josep Segura; el responsable de Relacions Institucionals i Esportives del primer equip de futbol, Guillermo Amor; i el director de Futbol, Raúl Sanllehí.

Cal recordar que aquesta ha estat la segona edició del guardó de la FIFA després de la separació amb la revista France Football, amb la qual entregava conjuntament la FIFA Pilota d’Or fins al 2015. Des de llavors, la revista francesa lliura la Pilota d’Or –l’actual encara sense guanyador, però amb Messi i Suárez entre els 30 nominats– i la FIFA el premi The Best, que des d’aquesta edició, premia per temporada (en aquest cas la 2016/17) i no per any, com feia anteriorment. Un premi entregat arran d’una votació portada a terme pels seleccionadors nacionals, els capitans d’aquests combinats nacionals, un grup selecte de la premsa i els aficionats registrats al web de la FIFA.

Dos culers a l’11 ideal

A més de la segona posició de Leo Messi i el premi per Lieke Martens, els blaugranes també compten amb dos representants a l’11 ideal de la FIFPRO entregat per la FIFA. Leo Messi i Andrés Iniesta formen part d’aquest conjunt d’estrelles que acredita el millor 11 de la temporada 2016/17. Un equip ideal format per: Buffon, Dani Alves, Bonucci, Sergio Ramos, Marcelo, Kroos, Modric, Iniesta, Neymar Jr, Leo Messi i Cristiano Ronaldo.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut