FC Barcelona – RCD Espanyol: La llei Messi val unes semis (2-0)

FC Barcelona – RCD Espanyol: La llei Messi val unes semis (2-0)

Els blaugranes, liderats pel crac argentí, capgiren l’eliminatòria de Copa en un derbi vibrant

No hi ha dia en què Messi no surti elogiat del camp després de jugar. És un autèntic orgull i privilegi ser contemporani del millor jugador de tots els temps. El crac argentí està en una versió absolutament imparable. Camina ferm Messi, i si ell ho fa també ho fa el Barça. El seu lideratge ha servit aquest dijous al Barça per capgirar l’eliminatòria dels quarts de final de la Copa davant l’Espanyol (2-0).

Suárez i Messi encaren la remuntada

Des del primer minut s’ha vist Messi amb ganes de treure’s l’espina del penal fallat a l’anada. I això ha fet tremolar els pericos, replegats d’inici al darrere esperant un Barça que atacava amb cert ordre. L’ambient previ al partit feia presagiar una gran nit de derbi al Camp Nou. I és que un derbi sempre és un derbi, però, a més, s’hi afegia el component que els blaugranes havien de remuntar. Amos i senyors de la pilota, no han donat els culers cap opció als periquitos durant el primer temps. Ràpids quan calia, pacients quan ho demanava el partit, els culers sotmetien el conjunt de Sánchez Flores, i quan encara no s’havia arribat als deu minuts de joc Pau López ja recollia la primera pilota de dins la porteria. El culpable? Luis Suárez. L’uruguaià està en estat de gràcia i té el gol entre cella i cella. Una diana al més pur estil Suárez, rematant de cap al segon pal una centrada d’Aleix Vidal des de l’extrem, precedida d’una recuperació de Messi.

Veloç, hàbil i virtuós es mostrava com sempre l’argentí, esquivant rivals sense aturador, capaç d’amagar la pilota una vegada i una altra i, fins i tot, hàbil per robar-ne una al vèrtex de l’àrea amb un xut potent que, desviat per Naldo, ha superat Pau López. El 2-0 encarava l’eliminatòria per als blaugranes abans del descans. Dos gols nascuts de les botes de Messi.

El pas pels vestidors, però, ha fet que l’Espanyol, obligat a marcar un gol si volia evitar l’eliminació, s’atrevís a pressionar més amunt la sortida de pilota blaugrana. No han arribat amb gaire perill els de Sánchez Flores, però aconseguien travar el partit a base de faltes. Canviaria el context del partit, i del domini absolut dels de Valverde es passaria a un duel de molta lluita, context ideal per a Paulinho, introduït per Valverde al segon temps. Però per a Messi no hi ha cap guió que el distregui, i quan la pilota passava pels seus peus patien els pericos, contundents a l’hora d’aturar-lo, ben superats per l’habilitat tècnica i elèctrica del 10 blaugrana.

Debuta Coutinho

Davant de tot això, Valverde ha fet debutar Coutinho amb la samarreta blaugrana. El crac brasiler ha necessitat molt poc per demostrar la seva innata qualitat. Ben col·locat tàcticament, ha driblat qualsevol defensor blanc-i-blau, ha aportat desequilibri i oxigen a l’equip i a punt ha estat, fins i tot, de comptar-se la primera assistència en una centrada que ha tingut Pau López com a protagonista, aturant una doble ocasió rematada primer per Suárez i després per Rakitic. El partit entraria en una fase complicada.

L’Espanyol, bolcat a l’atac buscant el gol que li donés la classificació, i el Barça, molt atent al darrere. No s’han deixat sorprendre els barcelonistes, i haurien pogut tancar l’eliminatòria amb un tercer si no fos perquè el pal ha tornat a privar un gol a Messi. Ha estat una eliminatòria difícil, dura i contundent, però ben resolta per un Barça que ja espera rival a les semifinals per vuitena vegada consecutiva per primera vegada a la història.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut